Σε συγκινητική ατμόσφαιρα το τελευταίο αντίο για τους τέσσερις Αιγύπτιους

Έλα στο Google News

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελευταία πράξη του δράματος των τεσσάρων αδικοχαμένων Αιγυπτίων που βρήκαν τραγικό θάνατο στις πρόσφατες πυρκαγιές της Κύπρου, με τις νεκρώσιμες ακολουθίες να προκαλούν απέραντη θλίψη στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Χιλιάδες άνθρωποι μαζεύτηκαν έξω από τον κεντρικό κοπτικό ναό του χωριού Νασερία της περιοχής της Μίνια, με τον Κυβερνήτη της περιοχής να εκπροσωπεί τις αιγυπτιακές αρχές μαζί με βουλευτές και άλλους αξιωματούχους και τον Πρέσβη Όμηρο Μαυρομάτη να εκπροσωπεί την Κυπριακή Δημοκρατία.

Στην κοπτική εκκλησία, υπήρξε το αδιαχώρητο από συγγενείς και φίλους των τεσσάρων Αιγυπτίων, που παρακολούθησαν την νεκρώσιμη ακολουθία.

Από την πλευρά του, ο επιτόπιος Αρχιεπίσκοπος της Κοπτικής Εκκλησίας ευχαρίστησε θερμά τόσο τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι όσο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για τη συμπαράσταση που εξέφρασαν, συμβάλλοντας στο να απαλύνουν τον πόνο των οικογενειών με την άμεση διευθέτηση της ταυτοποίησης των θυμάτων και τη μεταφορά των σορών τους στη γενέτειρά τους.

Ο επικεφαλής της τοπικής Κοπτικής απηύθυνε ευχαριστίες και στην Υπουργό Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου, Ναμπίλα Μάκραμ, για τη δική της συμβολή για τη διευθέτηση της όλης της διαδικασίας καθώς και τον Αιγύπτιο Πρέσβη στην Λευκωσία.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.