Σε συνεδρία του ιταλικού κοινοβουλίου μίλησε «βουλευτής» του ΡΤΚ

Ομιλία στη συνεδρία του Ιταλικού Κοινοβουλίου, στην οποία παρέστησαν ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Ιταλίας, ο Υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) και Βουλευτές από 46 διαφορετικές χώρες, έκανε ο «βουλευτής» του ΡΤΚ, Αρμαγάν Τζιαντάν.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ηλεκτρονικά τ/κ ΜΜΕ γράφουν ότι σε ανάρτηση του στα ΜΚΔ, ο Τζιαντάν ανέφερε ότι «θα συνεχίσουμε να αναγγέλλουμε σε ολόκληρο τον κόσμο την ύπαρξη του λαού μας, και ότι ενώ στη χώρα μας υπάρχει δημοκρατία, ορισμένοι προσπαθούν να αποκόψουν τους Τούρκους της Κύπρου από τον κόσμο και να τους καταρρακώσουν την αυτοπεποίθηση του», αναφερόμενος στα κατεχόμενα.

Αναρτώντας και σχετική φωτογραφία από την ιταλική βουλή ο κ. Τζιαντάν πρόσθεσε ότι εξήγησε πως οι προσπάθειες για προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου θα αποτελούν παράδειγμα και για τις δύο κοινότητες και για τη διεθνή κοινότητα. Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε ότι, υπογράμμισε την ετοιμότητα να εργαστούν από κοινού με την Ιταλία για την προστασία των ιστορικών μνημείων της Κύπρου που βρίσκονται εντός των τειχών της κατεχόμενης Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.