Ολα τα θέματα που ενδιαφέρουν τους συνταξιούχους καθώς και οι θέσεις και οι προσπάθειες της ΕΚΥΣΥ για την επίλυσή τους, τέθηκαν στο επίκεντρο της Συνέλευσης της ΕΚΥΣΥ που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα στο Παραλίμνι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Οργάνωσης, στόχος της όπως ανέφερε ο Γ. Γ. της ΕΚΥΣΥ Κ. Σκαρπάρης είναι η αύξηση των χαμηλών συντάξεων, η επαναφορά του Πασχαλινού επιδόματος με βάση τα κριτήρια του 2012, η επανεξέταση του άδικου και ισοπεδωτικού μέτρου της μείωσης κατά 12% (πέναλτι) των συντάξεων για όσους αφυπηρετήσουν στο 63ο έτος και η επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στον τομέα της υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έντονη ήταν η αντίδραση των συνταξιούχων σε ότι αφορά το πρόβλημα που παρουσιάζεται από τις υπερχρεώσεις των τραπεζών για υπηρεσίες που ζητούν οι συνταξιούχοι, όπως είναι η πληρωμή του λογαριασμού της ΑΗΚ, της ΑΤΗΚ και του νερού.

Τέλος, στη Συνέλευση η ΕΚΥΣΥ και η ΠΕΟ τίμησαν τον πρώην Τοπικό Γραμματέα της ΕΚΥΣΥ Παραλιμνίου Μιχάλη Κίτσιο για την πολύχρονη προσφορά του τόσο στην ΕΚΥΣΥ όσο και στο Συνδικαλιστικό Κίνημα της ΠΕΟ.