Σε συνεργασία με το Γραφείο της Λοϊζίδου οι κανονισμοί για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το κείμενο για τους κανονισμούς για την εξ αποστάσεων εκπαίδευση διαμορφώθηκε σε συνεργασία με το γραφείο της, ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ η επίτροπος προστασίας προσωπικών δεδομένων Ειρήνη Λοϊζίδου, επισημαίνοντας ότι πέραν από τη διασφάλιση της νομιμότητας που έχει διασφαλιστεί θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με το υπουργείο παιδείας για τον τρόπο εφαρμογής τους.

Υπενθύμισε προηγούμενη έκθεση της για το θέμα της τοποθέτησης κάμερας στην τάξη, γεγονός που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών και πρόσθεσε ότι το γραφείο της είχε διαφωνήσει με πρόνοιες που περιλαμβάνονταν στο αρχικό σχέδιο που είχε αποστείλει το υπουργείο παιδείας.

Σημείωσε πως εάν υπήρχε δυνατότητα τοποθέτησης κάμερας χωρίς να βλέπει τον καθηγητή, όπως και άλλοι τρόποι διδασκαλίας, θα μπορούσε σημείωσε να γίνει μάθημα.

Η κυρία Λοίζίδου τόνισε ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι αυτά έχουν ισχύ λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που αντιμετωπίζονται εξαιτίας του κορονοϊού .
Ξεκαθάρισε ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση γίνεται μόνο τώρα κατ εξαίρεση, ενώ η τηλεκπαίδευση είναι κάτι διαφορετικό και εάν αποφασιστεί θα ψηφιστούν κανονισμοί.

Πανίκος Λεωνίδου: Η βουλή θα ελέγχει και αν διαπιστωθούν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Οι κανονισμοί για την εξ αποστάσεως διδασκαλία θα βοηθήσουν σε αυτές τις συνθήκες λόγω κορονοϊού, ωστόσο η βουλή θα ελέγχει και αν διαπιστωθούν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα επανεξετάσει το θέμα, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου.

Τόνισε ότι η δημιουργία του νομικού υπόβαθρου ήταν αναγκαία για να καταστεί δυνατή η εφαρμογή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Παράλληλα, είπε, πρέπει να επισημανθούν οι ιδιαιτερότητες που υπάρχουν σε κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης και θα πρέπει όλα να εξεταστούν σε συνεργασία για να μην υπάρχει θέμα παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Άντρος Καυκαλιάς: Δεν μπορεί η διδασκαλία να γίνεται ταυτόχρονα στην τάξη και σε μαθητές στο σπίτι.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άντρος Καυκαλιάς εξέφρασε τις επιφυλάξεις του κόμματος του για το ενδεχόμενο παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υπενθύμισε ότι το ΑΚΕΛ επιχείρησε με την τροπολογία του να διαγραφεί από τους κανονισμούς η ταυτόχρονη μετάδοση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από την τάξη στο σπίτι. Δεν μπορεί, είπε, η διδασκαλία να γίνεται ταυτόχρονα στην τάξη και σε μαθητές στο σπίτι. Αυτό, υπογράμμισε, είναι λάθος.

Τόνισε ότι το ΑΚΕΛ τοποθετείται υπέρ της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης αλλά με τροποποιημένους τους κανονισμούς που θα αφορούν διαφορετικό χρόνο διδασκαλίας στην τάξη και στο σπίτι και για λόγους σωστής εκπαίδευσης και για λόγους ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News