Σε συνεργασία με το ΥΠΟΙΚ για τον μηχανισμό λέει ο Διοικητής της ΚΤΚ

Τις τελικές πινελιές στον μηχανισμό επίλυσης διαφορών μεταξύ δανειοληπτών και τραπεζών βάζουν Κεντρική Τράπεζα και Υπουργείο Οικονομικών, προτού αυτός σταλεί για την τελική διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δήλωσε ο Διοικητής της ΚΤΚ Κωνσταντίνος Ηροδότου, παραθέτοντας τις βασικές αρχές του μηχανισμού.

Μιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσε η ΚΤΚ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με το ιδιωτικό χρέος και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην Κύπρο, τα επιτεύγματα και τις προκλήσεις, ο κ. Ηροδότου είπε πως το όλο θέμα βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαβουλεύσεων.

Όπως πρόσθεσε, την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ της ΚΤΚ και του ΥΠΟΙΚ αναφορικά με κάποια διαδικαστικά θέματα και πρόσθεσε ότι μετά την ολοκλήρωση και τη συμφωνία επί των διαδικαστικών αυτών θεμάτων, θα γίνει η τελική διαβούλευση με την ΕΚΤ.

Αναγνώρισε ότι υπήρξε κάποια καθυστέρηση, σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτό έγινε για να διασφαλιστεί ότι ο μηχανισμός θα είναι τεχνικά ολοκληρωμένος και ότι θα λάμβανε την έγκριση της ΕΚΤ.

Παραθέτοντας τις βασικές αρχές του μηχανισμού, ο κ. Ηροδότου είπε πως αυτός θα έχει καλά καθορισμένα χρονοδιαγράμματα «ώστε να μην δημιουργηθεί αβεβαιότητα για τις τράπεζες, τους επενδυτές και όλους τους εμπλεκόμενους».

Ο μηχανισμός, πρόσθεσε, θα είναι διαφανείς και αποτελεσματικός και συμπλήρωσε: όλα αυτά γίνονται για να διασφαλίσουμε ότι (ο μηχανισμός) δεν θα τυγχάνει εκμετάλλευσης από στρατηγικούς κακοπληρωτές, αλλά θα είναι μια διαφανής και έγκαιρη πλατφόρμα, την οποία να χρησιμοποιήσει ένας δανειολήπτης που έχει παράπονο από μια τράπεζα προκειμένου να βρει την ορθή προσέγγιση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.