Σε Συνοδική δίκη για δεύτερη φορά ιερέας για εξωσυζυγική σχέση

Για δεύτερη φορά ενώπιον Συνοδικού Δικαστηρίου οδηγείται ιερέας ο οποίος την πρώτη φορά είχε αθωωθεί όταν κατηγορήθηκε ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Φιλελεύθερος,  διαβιβάστηκαν στην Εκκλησία νέα στοιχεία τα οποία, σύμφωνα με ισχυρισμούς, συνοδεύονται και από φωτογραφικό υλικό, αν και αυτό δεν επιβεβαιώθηκε αρμοδίως.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορταζ, ο ιερέας τέθηκε σε αργία. Όταν υπεβλήθη η πρώτη καταγγελία, Μητροπολίτης μετέβη επιτόπου και κατόπιν τούτου τον παρέπεμψε στο Συνοδικό Δικαστήριο. Ωστόσο με τρεις ψήφους υπέρ και δύο εναντίον, αθωώθηκε. Ύστερα από αυτό όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι πρόσφατα όταν υπεβλήθησαν νέες καταγγελίες. Ήδη, όπως πληροφορείται ο «Φ», διορίστηκαν με κλήρωση οι πέντε Συνοδικοί οι οποίοι θα δικάσουν τον ιερέα, ο οποίος είχε επιστρέψει στα καθήκοντα του πέρυσι.

Όπως γράφει η εφημερίδα, στην πρώτη καταγγελία, Μητροπολίτης μετέβη κάτω από διαμέρισμα όπου βρισκόταν ο ιερέας και τον κατήγγειλε στον οικείο Μητροπολίτη (αφού δεν υπαγόταν στην επαρχία του) ο οποίος τον έθεσε σε αργία μέχρι που εκδικάστηκε η υπόθεση του από το Συνοδικό Δικαστήριο. Ο ιερέας έμεινε σε αργία για τρία χρόνια. Στην απόφαση της πλειοψηφίας του Συνοδικού Δικαστηρίου προσμέτρησαν και τα χρόνια που βρισκόταν ήδη σε αργία. Ένας από τους λόγους για τους οποίους «έπεσε» η υπόθεση, αφορούσε και το ότι ο ιερέας δεν συνελήφθη επ’ αυτοφώρω εν ώρα δράσης. Στο Συνοδικό Δικαστήριο υποστηρίχθηκε, πως ο Μητροπολίτης που φέρεται να τον τσάκωσε, θα έπρεπε να μεταβεί στο διαμέρισμα που βρισκόταν ο ιερέας με άλλη γυναίκα, συνοδεία Αστυνομίας και αφού εισέλθει στο διαμέρισμα να τσακώσει το ζεύγος να επιδίδεται στην καταδικαστέα, κατά την Εκκλησία, πράξη.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.