Σε σύνοδο του ΟΟΣ η «υπουργός υγείας» του ψευδοκράτους

Ικανοποίηση επειδή συμμετείχε ως μέλος-παρατηρητής εκ μέρους του ψευδοκράτους σε μια τόσο σημαντική συνάντηση όπως η 5η σύνοδος των Υπουργών Υγείας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας (ΟΟΣ), στη Γενεύη, εξέφρασε η «υπουργός υγείας», Ιζλέμ Γκιουρτσάγ Άλτουγρα, μιλώντας στον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Ankara Anatolia.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, τ/κ ΜΜΕ αναφέρουν ότι η κ. Αλτούγρα πρόσθεσε ότι είναι πιο σημαντικό για αυτούς το γεγονός ότι η συνάντηση φιλοξενείται από το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο χαρακτήρισε φιλική και αδελφική χώρα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, συνέχισε, έχουν εκφράσει σε κάθε βήμα έντονη στήριξη στην πολιτική της «λύσης δύο κρατών» για την Κύπρο, προσθέτοντας ότι η προβολή τους ως «κράτος» σε αυτή τη συνάντηση είναι σύμφωνη με αυτή την πολιτική.

Για την πανδημία του κορωνοϊού, η κ. Άλτουγρα είπε ότι το ψευδοκράτος την αντιμετώπισε με επιτυχία «με τα μέτρα που ελήφθησαν και την αποτελεσματική υποστήριξη της μητέρας πατρίδας Τουρκίας, η οποία ήταν πάντα μαζί μας”.

“Τα εμβόλια ήρθαν στη ‘χώρα’ μας κυρίως από την Τουρκία. Η Τουρκία ήταν αυτή που εξασφάλισε τον εμβολιασμό της ‘τδβκ’. Η Τουρκία ολοκλήρωσε την κατασκευή ενός νοσοκομείου επειγόντων περιστατικών με 100 κλίνες και ενός πλήρους νοσοκομείου επειγόντων περιστατικών σε σύντομο χρονικό διάστημα 90 ημερών κατά τη διάρκεια της πανδημίας και επιβιώσαμε από αυτή τη διαδικασία. Η δράση των χωρών μελών και παρατηρητών του ΟΟΣ, όπως η ‘τδβκ’, σε περιβάλλον αλληλεγγύης θα συμβάλει καθοριστικά στο να ξεπεραστούν πολύ πιο εύκολα αυτές οι αρνητικές καταστάσεις», ανέφερε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy