Σε συζήτηση νέων από την Ευρώπη ο Δήμος Αθηένου


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Σε συζήτηση νέων από την Ευρώπη συμμετείχε ο Δήμος Αθηένου στο πλαίσιο της τρίτης συνάντησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος  «AGORA – Democratic Values & Culture in Europe», στα πλαίσια της Πρόσκλησης EUROPE FOR CITIZENS, του άξονα «Δίκτυα Πόλεων». 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το διήμερο 17 και 18 Μαρτίου στην πόλη Cinisello Balsamo της Ιταλίας και ο Δήμος Αθηένου, που είναι επικεφαλής εταίρος, εκπροσωπήθηκε από 9μελή αντιπροσωπεία.

Το πρόγραμμα AGORA έχει σαν κεντρικό του άξονα τον ανοικτό διάλογο σε δημόσιο χώρο μέσω της πειραματικής μεθόδου διαλόγου και συμμετοχής, όπως στην Αρχαία Αθήνα.

Παράλληλα, προωθεί την αντίληψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών, ενώ βοηθά τους συμμετέχοντες, διευκολύνοντας το συναισθηματικό τμήμα της γνώσης ενδυναμώνοντας τις διαπροσωπικές σχέσεις. Επιπρόσθετα, δημιουργεί δεξιότητες επικοινωνίας και συζήτησης μέσα στην ομάδα και προωθεί τη δημιουργία ενός ευρύτερου πλαισίου επικοινωνίας από κοινωνιολογικής άποψης.

Ο προϋπολογισμός του Προγράμματος είναι €143.640 και καλύπτεται 100% από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Οι βασικοί στόχοι της 3ης συνάντησης ήταν να δώσει την ευκαιρία στους νέους να κάνουν συζητήσεις μεταξύ τους με διάφορα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν για να συζητήσουν σε σχέση με τη συμμετοχή των νέων στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα, ως επίσης η συνέχιση συζήτησης που άρχισε στην προηγούμενη συνάντηση για διαμόρφωση Διακήρυξης του Προγράμματος σε σχέση με την Ευρώπη και τον Ευρωσκεπτικισμό.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.