Σε θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης επικεντρώθηκε η 3η συνάντηση ΔΗΠΑ-Συνεργασία με Ν. Χριστοδουλίδη

Πραγματοποιήθηκε η τρίτη και τελευταία συνάντηση της Γραμματείας της ΔΗΠΑ – Συνεργασία με τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, πριν από τη λήψη τελικής απόφασης από την παράταξη για τις Προεδρικές, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της, Μάριος Καρογιάν δήλωσε ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα της εσωτερικής διακυβέρνησης και ένα μικρό κομμάτι αυτής, στο Κυπριακό, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του υποψηφίου Προέδρου, ο Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι τα θέματα της καθημερινότητας και ο τρόπος αντιμετώπισής τους δεν έχουν ιδεολογικό ή κομματικό χαρακτήρα.

Κατά τη συνάντηση, όπως αναφέρεται, καταγράφηκαν πολιτικές θέσεις αλλά και η φιλοσοφία των δύο πλευρών για θέματα οικονομίας, μετανάστευσης, επίλυσης των προβλημάτων της νέας γενιάς, στεγαστικής πολιτικής, προσφυγικής πολιτικής, ψηφιοποίησης της Κύπρου και θέματα που αφορούν το κοινωνικό κράτος.

«Μας έδωσε το στίγμα των δικών του θέσεων και προθέσεων και νομίζω ότι και εμείς μέσα από αυτή τη συζήτηση δώσαμε με τη σειρά μας το δικό μας στίγμα. Το πώς θέλουμε ο τόπος μας να πορευθεί στη νέα εποχή. Ποιο είναι το όραμα για τα επόμενα χρόνια. Ποια τα μέσα και η πρώτη ύλη για να επιτευχθούν αυτά και ενδεχόμενα χρονοδιαγράμματα για υλοποίηση προτάσεων. Διότι το σημαντικό δεν είναι μόνο η παράθεση καλών προτάσεων από όλους μας», είπε ο κ. Καρογιάν, στις δηλώσεις του.

Σημείωσε ότι το σημαντικό είναι να είναι βιώσιμες, λειτουργικές, και να μπορούν γρήγορα να εφαρμοστούν.

«Ο τόπος δεν σηκώνει άλλες καθυστερήσεις. Αρκετός χρόνος πέρασε χωρίς αξιοποίηση σε κάποιους τομείς. Είναι η ώρα που πρέπει να κινηθούμε τάχιστα, να υπάρξουν τομές και μεταρρυθμίσεις, η Κύπρος να καταστεί πραγματικά ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Αν με ρωτάτε, μπορεί να είναι βοηθητικό και στην παραπέρα πορεία του Κυπριακού. Υπό την έννοια ότι, από τη στιγμή που η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι ένα ισχυρό σύγχρονο κράτος, θα μπορεί να είναι και ένα πρότυπο που να θέλουν και οι Τουρκοκύπριοι να συμμετέχουν, και μαζί να πορευθούμε στο μέλλον. Υπάρχουν βέβαια πολλά στάδια προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ – Συνεργασία είπε, παράλληλα, πως ευελπιστεί «μέσα από το δημόσιο διάλογο να δοθεί η ευκαιρία σε όλους να σκιαγραφήσουμε τη μελλοντική πορεία του τόπου, ανεξαρτήτως ιδεολογικών ή πολιτικών κατευθύνσεων, γιατί προέχει το συλλογικό καλό».

«Προέχει η ασφαλής πορεία του τόπου μας για την έξοδο από τη σημερινή δύσκολη πολυεπίπεδη κρίση», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του ανεξάρτητου Υποψηφίου Νίκου Χριστοδουλίδη, ο κ. Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση είπε ότι τα θέματα της καθημερινότητας και ο τρόπος αντιμετώπισής τους δεν έχουν ιδεολογικό ή κομματικό χαρακτήρα.

«Αυτό που κρατώ από τη συνάντηση είναι οι κοινοί στόχοι, σε σχέση με την Κύπρο του αύριο, για μια καλύτερη Κύπρο που όλοι επιδιώκουμε και θεωρώ ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κυπριακής κοινωνίας αυτό επιζητά και είναι και δική μας υποχρέωση, ανταποκρινόμενοι πάντα στο κάλεσμα της κοινωνίας», σημείωσε.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ακόμα ότι αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα που άπτονται της παιδείας, τα θέματα νεολαίας, που βρίσκονται πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας, το μέλλον της χώρας μας και σημείωσε ότι «οι νέοι μας έχουν να αντιμετωπίσουν σήμερα σημαντικότατες προκλήσεις, είτε αφορούν θέματα εργασίας, είτε αφορούν το στεγαστικό και θα πρέπει να ανταποκριθούμε, θέματα που άπτονται της υγείας, της ανάγκης να προχωρήσουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις, από πλευράς του κράτους, μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν και την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας, θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη, θέματα που άπτονται του ψηφιακού μετασχηματισμού και γενικά όλων των θεμάτων που απασχολούν σήμερα τον Κύπριο πολίτη».

Είπε, τέλος, ότι «μέσα από ευρύτερες συνεργασίες μπορούμε με μεγαλύτερη επιτυχία και πιο αποτελεσματικά να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.