Σε τρίμηνη δοκιμαστική λειτουργία από το Νοέμβριο οι κάμερες φωτοεπισήμανσης-Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Τέλος Οκτωβρίου η δοκιμαστική φάση - Για 30 μέρες θα στέλνονται προειδοποιήσεις

Με την εγκατάσταση του συστήματος φωτοεπισήμανσης αναμένεται να βελτιώσουμε το επίπεδο οδικής ασφάλειας, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα όπου παρατηρείται η πλειοψηφία των οδικών συγκρούσεων, δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος. Είπε ότι την περίοδο που λειτούργησε αντίστοιχο σύστημα φωτοεπισήμανσης σε 12 σημεία στην Κύπρο, οι οδικές συγκρούσεις μειώθηκαν κατά 53,57%.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η σύμβαση που έχει υπογραφεί αφορά τη μελέτη, εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση του συστήματος φωτοεπισήμανσης και περιλαμβάνει 90 σταθερές κάμερες σε 30 τοποθεσίες παγκύπρια. Επίσης, περιλαμβάνονται και 20 κινητές κάμερες για τον έλεγχο τροχαίων παραβάσεων ταχύτητας, για τις οποίες η Αστυνομία θα καθορίζει τη θέση και ώρες λειτουργίας σε καθημερινή βάση. Οι κάμερες θα ανιχνεύουν όριο ταχύτητας, παράβαση του κόκκινου σηματοδότη και της γραμμής στάσης.

Το έργο θα υλοποιηθεί σε 3 φάσεις, ως ακολούθως: Πιλοτική φάση, η οποία περιλαμβάνει την εγκατάσταση και λειτουργία 4 κινητών καμερών και λειτουργία 4 σταθερών καμερών. Η πρώτη φάση θα περιλαμβάνει την εγκατάσταση και λειτουργία ακόμη 16 κινητών μονάδων καμερών και ακόμα 20 σταθερών. Η δεύτερη φάση θα περιλαμβάνει την εγκατάσταση των υπόλοιπων 66 σταθερών καμερών.

Αναμένεται ότι μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα ολοκληρωθούν οι εργασίες της πιλοτικής φάσης και θα ξεκινήσει τρίμηνη δοκιμαστική λειτουργία. Σημειώνεται ότι τις πρώτες 30 ημέρες δεν θα εκδίδονται εξώδικα, αλλά θα αποστέλλονται προειδοποιητικές επιστολές.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.