Σε ύφεση η πυρκαγιά της Αγ. Φύλας – Ολονύχτια μάχη περιμένει τις δυνάμεις κατάσβεσης

Η πυρκαγιά μεταξύ των κοινοτήτων Αγίας Φύλας και Παλώδιας είναι σε ύφεση όμως υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική. Δίνεται έμφαση για καταστολή των εστιών και προστασία των κατοικιών και των υποστατικών, προστίθεται.

Doc.20220728.3629620.Pirkagia Lemesos Scaled

Μέχρι στιγμής, η πυρκαγιά κατέκαψε περίπου ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο από ξηρά χόρτα και άγρια χαμηλή βλάστηση σε δύσβατες περιοχές.
Από τα αρχικά στάδια της πυρκαγιάς, τις επίγειες δυνάμεις ενίσχυσαν με ρίψεις νερού και τα τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και πολύ αργότερα ενισχύθηκαν και με ένα ελικόπτερο από την ΜΑΕΠ.
Doc.20220728.3629619.Perioxi Agias Filas Scaled
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις με επτά στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς των επαρχιών Λεμεσού, Πάφου, Λευκωσίας, Λάρνακας και ΕΜΑΚ.
Στο έργο πυρόσβεσης συνέδραμαν με έξι στελεχωμένα οχήματα το Τμήμα Δασών, η Υπηρεσία Θήρας, τα κοινοτικά συμβούλια Παλώδιας και Ύψωνα, η Πολιτική Άμυνα, καθώς και εθελοντικές ομάδες.
Doc.20220728.3629618.Lemesos Agia Fila Scaled
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να ανακαλέσει προσωπικό για ενίσχυση στην πυρκαγιά και επιφυλακή για προστασία του αστικού ιστού.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα παραμείνουν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις μέχρι τον τον τελικό έλεγχο της πυρκαγιάς και την καταστολή όλων των εστιών και των αναζωπυρώσεων.
Η πυρκαγιά φαίνεται να ξεκίνησε από καύση σκυβάλων στο πεδίο βολής της Αγίας Φύλας.
Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.