Σε υψηλό σχεδόν 4 μηνών η τιμή του φυσικού αερίου

Την ανοδική πορεία των τελευταίων ημερών συνεχίζει την Πέμπτη η τιμή του βασικού ευρωπαϊκού φυσικού αερίου (Αμστερντάμ), εν μέσω ανησυχιών σε σχέση με την προσφορά φυσικού αερίου από την Ρωσία, καταγράφοντας νέα υψηλότερη τιμή κατά τους τελευταίους σχεδόν 4 μήνες.

Συγκεκριμένα, η τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, TTF, συμβόλαια Αυγούστου, ενισχύεται στην ολλανδική σποτ αγορά, κατά 4,31% ή €6,02, στα €145,60 τη Μεγαβατώρα, τιμή που αποτελεί νέα υψηλότερη από τις 8 Μαρτίου του 2022.

Εντός της ημέρας η τιμή του βασικού ευρωπαϊκού φυσικού αερίου άγγιξε και τα €146,52 την Μεγαβατώρα.

Εντός της εβδομάδας ενισχύεται πέραν του 9%, ενώ σε διάστημα ενός μήνα έχει αυξηθεί κατά 54%. Σε σχέση με την τιμή που είχε πριν ένα χρόνο, η τιμή του TTF καταγράφει εντυπωσιακή αύξηση 302,57%.

Εντυπωσιακή αύξηση πέραν του 47% καταγράφει την ίδια ώρα και η τιμή του βρετανικού φυσικού αερίου, η οποία έχει εκτιναχθεί στις 256,0 πένες ανά θερμική μονάδα.

Η Gazprom ανακοίνωσε εντός Ιουνίου ότι μειώνει κατά 60% την ροή φυσικού αερίου προς τον Nord Stream 1, την στιγμή που η ΕΕ καταβάλει προσπάθειες να αυξήσει τα αποθέματα φυσικού αερίου που διαθέτει στα τερματικά της στο 80%, πριν από την έλευση του Χειμώνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.