Σείονται τα πόδια του ΟΑΥ – Ανακοινώνονται παραιτήσεις λόγω Αγαθαγγέλου

Δεν λένε να κοπάσουν οι αντιδράσεις σε σχέση με το διορισμό του προέδρου του ΠΙΣ, Πέτρου Αγαθαγγέλου, στο Δ.Σ. του ΟΑΥ, ενώ την ίδια ώρα ερωτηματικά γεννιούνται για τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης. Χθες ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΑΥ, Θωμάς Αντωνίου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του Οργανισμού έθεσε στο τραπέζι την πρόθεσή του να παραιτηθεί μόλις επισημοποιηθεί ο διορισμός Π. Αγαθαγγέλου.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Αντωνίου δήλωσε στη «Χαραυγή» ότι σεβόμενος τις διαδικασίες θα αναμένει επίσημο διορισμό του κ. Αγαθαγγέλου, ώστε να προχωρήσει με την πρόθεσή του για παραίτηση. Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη υπέβαλε την παραίτησή της από το Δ.Σ. του ΟΑΥ η δικηγόρος Μελίνα Πύργου, κάνοντας λόγο για διαπλοκή.

Για σχέδιο άλωσης του ΓεΣΥ εκ των έσω κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΟΣΑΚ, Μάριος Κουλούμας, λέγοντας ότι το πρώτο βήμα γίνεται με το διορισμό του προέδρου του ΠΙΣ, Πέτρου Αγαθαγγέλου, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ. Ο Μάριος Κουλούμας μιλώντας χθες στον «Άστρα» είπε ότι θα ακολουθήσουν και άλλα. Όπως είπε, μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να είναι έτοιμο το διαδικτυακό δημοψήφισμα, το οποίο θα καλεί τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια για ανάκληση του διορισμού Αγαθαγγέλου.

Η κυβέρνηση Συναγερμού περιφρονεί τους πάντες για να επιβάλει τον Αγαθαγγέλου, τόνισε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς. Όπως σημειώνει, η κοινωνία ολόκληρη αντιδρά στο διορισμό Αγαθαγγέλου, αλλά η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο να ανακαλέσει την απόφασή της.

Διερωτάται μάλιστα τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτό τον αυταρχισμό και ετσιθελισμό της κυβέρνησης του Συναγερμού, η οποία προτιμά να συγκρουστεί με τους πάντες για να επιβάλει τον κ. Αγαθαγγέλου στο Δ.Σ. του ΟΑΥ; «Η κοινωνία βέβαια έχει προ πολλού καταλάβει τι παίζεται με το ΔΗΣΥ και το ΓεΣΥ. Ο Συναγερμός εξαναγκάστηκε να δεχθεί το μονοασφαλιστικό ΓεΣΥ και δεν θα ησυχάσει μέχρι να βρει τρόπο να το ανατρέψει και να το παραδώσει στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα». Απαντώντας στο ΑΚΕΛ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, σημειώνει πως «η κυβέρνηση που εφάρμοσε το ΓεΣΥ μετά από δεκαετίες άγονων συζητήσεων ξέρει καλύτερα από τον καθένα πώς να το υπερασπιστεί, πολύ καλύτερα από το ΑΚΕΛ που τα δέκα χρόνια πριν την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη είχε στο Υπουργείο Υγείας δικό του υπουργό». Ελένη Κωνσταντίνου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy