Σειρά επαφών σε καλό κλίμα από τον Α. Μαυρογιάννη

 Μ. Σιζόπουλος: Ανοικτό ενδεχόμενο συνεργασίας με Μαυρογιάννη, αλλά…

 

Σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας θα βρίσκονται Μαρίνος Σιζόπουλος και Ανδρέας Μαυρογιάννης, όπως προκύπτει από τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της ΕΔΕΚ, μετά από συνάντησή του με τον ανεξάρτητο υποψήφιο Ανδρέα Μαυρογιάννη στα γραφεία του κινήματος ενόψει των αποφάσεων του Κινήματος για τις Προεδρικές του 2023.

Ο κ. Μαυρογιάννης είπε ότι είχαν μια ουσιαστική και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων. Ανέφερε επίσης ότι η ανταλλαγή απόψεων περιστράφηκε στην παρούσα κατάσταση πραγμάτων και ενόψει των προεδρικών εκλογών.

Ερωτηθείς κατά πόσον το ότι στηρίζεται από το ΑΚΕΛ τού στερεί το στοιχείο του ανεξάρτητου υποψηφίου, ο κ. Μαυρογιάννης απάντησε ότι αντίθετα η διαδικασία αυτή θα διασφαλίσει την ανεξαρτησία της υποψηφιότητάς του κάνοντάς την απόλυτα αξιόπιστη. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν μπορούν να παρακαμφθούν τα πολιτικά κόμματα, καθώς, όπως είπε, εάν θέλεις να είσαι αξιόπιστος στην Κύπρο, χρειάζεται η κομματική στήριξη. Τόνισε ότι δεν θα ήταν ορθό να εξαγγείλει υποψηφιότητα πριν κάνει επαφές με πολιτικές δυνάμεις και όπως είπε, είναι χρέος του να έρθει σε επαφή με τα κόμματα και να θέσει τον εαυτό του στη διάθεσή τους. Ο κ. Μαυρογιάννης γνωστοποίησε ότι εκτός από τη συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα με τον πρόεδρο της ΔΗΠΑ, Μάριο Καρογιάν, αναμένεται ο καθορισμός ημερομηνίας συνάντησης με το Κίνημα Οικολόγων.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, από την πλευρά του, απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι το κόμμα του είναι ανοικτό για μια συνεργασία με τον κ. Μαυρογιάννη για τις προεδρικές εκλογές, σημειώνοντας όμως ότι για την ΕΔΕΚ είναι σημαντική προτεραιότητα η συνεργασία με το Δημοκρατικό Κόμμα, καθώς, όπως είπε, καταγράφουν μεταξύ τους τις περισσότερες συγκλίσεις, όμως αυτό δεν τους στερεί το δικαίωμα να δουν υποψηφίους που στηρίζονται από άλλα κόμματα.

Πρόσθεσε ότι με τον κ. Μαυρογιάννη δεν υπεισήλθαν σε λεπτομέρειες, όμως επί των βασικών αρχών που συζητήθηκαν υπήρξαν και συγκλίσεις αλλά και αποκλίσεις που θα τεθούν ενώπιον των συλλογικών οργάνων, τα οποία θα δώσουν στην ηγεσία κατεύθυνση για το πώς θα προχωρήσει το κίνημα.

 

 

Σπεύδει βραδέως η ΕΔΕΚ
Παράταση χρόνου παίρνει η ΕΔΕΚ για την τελική απόφασή της για τις προεδρικές εκλογές. Ο Μ. Σιζόπουλος δήλωσε χθες ότι λόγω των τελευταίων εξελίξεων, η ΕΔΕΚ δεν θα μπορέσει να λάβει απόφαση μέχρι το τέλος Μαΐου, όπως είχε οριοθετήσει η ανοικτή πολιτική συγκέντρωση του κόμματος στις 20 Μαρτίου. Εξέφρασε την άποψη ότι οι εξελίξεις αυτές και η σχετική ασάφεια που υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό υποχρεώνει σε μία σχετική παράταση του τελικού χρόνου, για να μη ληφθούν βεβιασμένες αποφάσεις, οι οποίες ενδεχομένως στο τέλος να αποδειχθούν ότι είναι μη εποικοδομητικές. Γι’ αυτό, είπε, ισχύει το αρχαίο ελληνικό ρητό «σπεύδε βραδέως».

Μιχάλης Μιχαήλ

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.