Σεισμοί: Ξεκινά η συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας – Πως μπορείτε να βοηθήσετε

epa10454009 Emergency personnel work at the site of a collapsed building following a major earthquake, in Hatay, Turkey, 08 February 2023. More than 7,000 people have died and thousands more injured after two major earthquakes struck southern Turkey and northern Syria on 06 February. Authorities fear the death toll will keep climbing as rescuers look for survivors across the region. EPA/ERDEM SAHIN

Αρχίζει από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, εκστρατεία συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες από τους φονικούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία από το Γραφείο του Επιτρόπου του Πολίτη σε συνεργασία με την Πολιτική Άμυνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, τα είδη ανθρωπιστικής βοήθειας περιλαμβάνουν κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια, μπισκότα, αλεύρι, μακαρόνια, σκόνη γάλακτος για παιδιά, παιδικές τροφές, υπνόσακους, υποστρώματα, κουβέρτες, χειμερινά ρούχα, παπούτσια, είδη προσωπικής υγιεινής, απορρυπαντικά, είδη καθαρισμού και πάνες παιδιών και ενηλίκων.

Και το ΑΚΕΛ μαζί με το Λαϊκό Κίνημα ξεκίνησαν εκστρατεία συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης και χρημάτων για βοήθεια προς τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία. Είδη πρώτης ανάγκης που συλλέγονται είναι στρώματα, κουβέρτες, χειμερινά ρούχα, καλάθια τροφίμων, κονσερβοποιημένο και βρεφικό γάλα, χαλάκι, υγειονομικό υλικό, υλικά κουζίνας, απορρυπαντικά, πάνες για ΑΜΕΑ και παιδιά, φακοί ηλιακής ενέργειας, οικογενειακές σκηνές, εξοπλισμός διάσωσης και φάρμακα. Οι χώροι συλλογής είναι τα κεντρικά και επαρχιακά γραφεία της ΠΕΟ.

6.5 εκατομμύρια ευρώ σε πρώτη φάση από την ΕΕ

Επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια, ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, θα παράσχει η ΕΕ σε Τουρκία και Συρία μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ.

Για τη Συρία, η Κομισιόν ανακοίνωσε σε πρώτη φάση επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Το ποσό αυτό καλύπτει πρόσβαση σε στέγη, νερό και αποχέτευση σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, καθώς και την παροχή διαφόρων ειδών για την υγεία και την υποστήριξη των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης.

Για την Τουρκία, η Επιτροπή ανακοίνωσε αρχική βοήθεια ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ. Το ποσό αυτό προστίθεται στις 31 (μια) ομάδες έρευνας και διάσωσης και 5 ιατρικές ομάδες που προσφέρονται από 20 κράτη μέλη της ΕΕ καθώς και την Αλβανία, το Μαυροβούνιο και τη Σερβία μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ. Οι ομάδες περιλαμβάνουν πάνω από 1.500 διασώστες και 100 σκύλους έρευνας και διάσωσης.

Στο μεταξύ, σήμερα ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές στην Τουρκία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy