Σεισμός Τουρκία: Με 24 άδεια θρανία άρχισε στο επαγγελματικό κολέγιο Αμμοχώστου η δεύτερη εκπαιδευτική περίοδος

«Σήμερα το κουδούνι χτύπησε, είναι μια από τις πιο δύσκολες μέρες για το σχολείο» δήλωσε ο «υπουργός παιδείας», Ναζίμ Τσαβούσογλου, που βρέθηκε το πρωί στο επαγγελματικό κολέγιο Αμμοχώστου για την έναρξη της δεύτερης εκπαιδευτικής περιόδου, μετά από τις χειμερινές σχολικές διακοπές που επεκτάθηκαν κατά 4 ημέρες λόγω των σεισμών στην Τουρκία.

Στο επαγγελματικό κολέγιο της κατεχόμενης Αμμοχώστου τοποθετήθηκε σήμερα ένα μεγάλο κάδρο με το σκίτσο του Ιρανού σκιτσογράφου, Alireza Pakde που απεικονίζει δύο παιδιά, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι να αναδύονται πηδώντας από τα χαλάσματα του ξενοδοχείου για να χτυπήσουν μια μπάλα του βόλεϊ που σχηματίζει το φεγγάρι στον νυχτερινό ουρανό. Στα ερείπια του ξενοδοχείου είναι τοποθετημένες οι φωτογραφίες των 24 παιδιών, αγοριών και κοριτσιών, που απάρτιζαν την ομάδα βόλεϊ του σχολείου και των 5 εκπαιδευτικών – προπονητών και συνοδών – που είχε πάει στο Αντίγιαμαν της Τουρκίας για το σχολικό πρωτάθλημα.

Στην επαγγελματική και πολιτική του ζωή, είπε ο κ. Τσαβούσογλου απευθυνόμενος στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, έχει περάσει δύσκολες στιγμές, η σημερινή ημέρα όμως είναι η πιο δύσκολη απ’ όλες. «Η ανάμνηση των αγγέλων πρωταθλητών μας θα μείνει στις καρδιές μας όσο ζούμε», ανέφερε. Θα κάνουν, συνέχισε, ό,τι περνά από το χέρι τους για να θυμίζουν σε όλες τις επιτυχίες και τα ονόματα αυτής της ομάδας και της αποστολής. «Ήρθατε σε αυτό το σχολείο μετά από πολύ αγώνα. Είναι αυτός ο αγώνας που σας κάνει να ξεχωρίζετε με ακαδημαϊκές, αθλητικές και πολιτιστικές επιτυχίες. Θα συνεχίσετε αυτόν τον αγώνα και θα πατέ την σημαία που κληρονομήσατε από τους φίλους σου ακόμη πιο ψηλά», πρόσθεσε.

Ο ιδιοκτήτης του «πανεπιστημίου» εγγύς Ανατολή, Ιρφάτ Σουάτ Γκιουνσέλ ανακοίνωσε ότι ήδη έχει αρχίσει η υλοποίηση του γλυπτού για το μνημεία των «Αγγέλων πρωταθλητών» από το εργαστήρι καλών τεχνών στην «πανεπιστημιούπολη» στην εντός των τειχών κατεχόμενη Λευκωσία.

Περίπου 52.000 μαθητές και 6.000 εκπαιδευτικοί επανήλθαν σήμερα στα θρανία. Περίπου 25.000 μαθητές φοιτούν σε 127 σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, περίπου 23.000 μαθητές σε 49 σχολεία της γενικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, περίπου 4.000 μαθητές σε 12 σχολεία που υπάγονται στην επαγγελματική τεχνική εκπαίδευση και περίπου 400 μαθητές στο κέντρο δια βίου εκπαίδευσης Taner Akcan.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy