ΣΕΛΚ: Ανησυχίες για επιπτώσεις στην οικονομία από τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία

Τις ανησυχίες του για ενδεχόμενες επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία και ιδιαίτερα στον τομέα των επαγγελματικών υπηρεισών από τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία, εκφράζει ο ΣΕΛΚ.

Τομείς όπως, ο τουρισμός, οι επενδύσεις, οι υπηρεσίες, τα σιτηρά, το εμπόριο και οι χρηματοπιστωτικές συναλλαγές ενδέχεται να επηρεαστούν από τη σύρραξη στην Ουκρανία, καθώς η Κύπρος έχει στενές εμπορο-οικονομικές σχέσεις και με τις δύο εμπλεκόμενες χώρες.

Κίνδυνοι, όμως, υπάρχουν και από τη γενικότερη αναταραχή που δημιουργήθηκε στην ευρωπαϊκή και κατ’επέκταση την παγκόσμια οικονομία από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο ΣΕΛΚ παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και ειδικά τις οικονομικές προεκτάσεις της κρίσης και σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση και άλλους συναρμόδιους Οργανισμούς, προσπαθεί να διαφυλάξει τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και των μελών του, εναρμονιζόμενος πλήρως με τις πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνει η Κύπρος.

Ευχή και ελπίδα του ΣΕΛΚ να τελειώσει γρήγορα η σύγκρουση, ώστε σταδιακά να επανέλθουν όλα στην ομαλότητα και η οικονομία στην κανονικότητα της.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.