Σεμινάρια για το «Κυπριακό πρόγευμα» από Υφυπουργείο Τουρισμού  και CSTI

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Η προώθηση της γαστρονομικής παράδοσης του νησιού και της πλούσιας κυπριακής κουζίνας στην τουριστική βιομηχανία ήταν το επίκεντρο των εκπαιδευτικών σεμιναρίων που διοργανώθηκαν στην επαρχίες Αμμοχώστου και Λάρνακας τέλος Απριλίου από το Υφυπουργείο Τουρισμού και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού (CSTI).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του CSTI, η σειρά των σεμιναρίων έχει ως στόχο την καλύτερη εφαρμογή του προγράμματος «Κυπριακό Πρόγευμα» και περιλαμβάνει ιδέες για δημιουργικά πιάτα εμπνευσμένα από την κυπριακή γαστρονομία και νέες τεχνικές από τον εκπαιδευτή-σεφ Γιώργο Κυπριανού και τον αρτοποιό Χρίστο Θεοφίλου.

Ο στόχος αυτής της πρωτοβουλίας, επισημαίνεται, είναι η προώθηση και ανάδειξη των κυπριακών προϊόντων, ως μέρος του κυπριακού προγεύματος στην τουριστική βιομηχανία και κατ’ επέκταση η προβολή τους στους επισκέπτες των ξενοδοχειακών μονάδων.

Το «Κυπριακό Πρόγευμα», σημειώνεται, δίδει έμφαση στον κοινωνικό ρόλο της τουριστικής βιομηχανίας, μέσω της στήριξης της τοπικής κοινωνίας και των μικρών παραγωγών, προσφέροντας παράλληλα μια γαστρονομική εμπειρία, συνδεδεμένη με τις παραδόσεις του νησιού.

Στα σεμινάρια συμμετείχαν πέραν των 35 σεφ και μαγείρων από 20 διαφορετικές ξενοδοχειακές μονάδες.

Όπως αναφέρεται, το Υφυπουργείο Τουρισμού θα προχωρήσει με αντίστοιχες δράσεις προβολής του «Κυπριακού Προγεύματος» σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Στον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού (CSTI) έχει ανατεθεί η επικοινωνία με τις ξενοδοχειακές μονάδες που συμμετέχουν στο «Κυπριακό Πρόγευμα» και οι επιθεωρήσεις.

Ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις για να πιστοποιηθούν με το σήμα ποιότητας «Κυπριακό Πρόγευμα» και να αποκομίσουν όλα τα οφέλη που προσφέρει, μπορούν να επικοινωνήσουν με το CSTI για περισσότερες πληροφορίες στο 99-800189 ή ηλεκτρονικά στο [email protected]

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.