Σεμινάριο Αρχαίας Κυπριακής Γραμματείας στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Σπίτι της Κύπρου το ΚΔ΄ Σεμινάριο Αρχαίας Κυπριακής Γραμματείας: Αρχαϊκή Επική Ποίηση και Κύπρος, που διοργανώθηκε από τo Εργαστήριο Κυπριακών Μελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το Σπίτι της Κύπρου.

Η Μορφωτική Λειτουργός του Σπιτιού της Κύπρου Μαρία Ραγιά καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ανάγνωσε τον χαιρετισμό του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκου Κενεβέζου.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας κ. Δημήτρης Καραδήμας και ο Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας – Παπυρολογίας κ. Αμφιλόχιος Παπαθωμάς.

Ακολούθως έγινε σύντομη εισαγωγή από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Κυπριακών Μελετών του Τμήματος Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α. κ. Γραμματική Κάρλα και στη συνέχεια ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των εργασιών των συμμετεχόντων. Το Σεμινάριο αποτελείτο από δύο μέρη, στο Α΄ Μέρος προέδρευε η Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α. κυρία Αικατερίνη-Νίνα Καρβούνη και στο Β΄ Μέρος ο Ομότιμος Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ανδρέας Βοσκός.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.