Σενάρια αναβολής επεξεργάζονται οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων

Έλα στο Google News

Σενάρια αναβολής επεξεργάζονται οι διοργανωτές των Ολυμπιακών, μεταδίδει το Reuters

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων Tokyo 2020 έχουν αρχίσει να προετοιμάζουν ενδεχόμενα εναλλακτικά σενάρια από την πραγματοποίηση των Αγώνων αυτό το καλοκαίρι, όπως δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές που γνωρίζουν τις συζητήσεις που γίνονται, σε αντίθεση με την στάση της κυβέρνησης της Ιαπωνίας η οποία υποστηρίζει ότι η αναβολή δεν αποτελεί επιλογή.

Ενώ η εξάπλωση του κορωνοϊού έχει προκαλέσει τη διακοπή αθλητικών διοργανώσεων σε ολόκληρο τον κόσμο, η Ιαπωνία ήταν σταθερή στην θέση ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν. Ο κορυφαίος κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε την Τετάρτη ότι το Τόκιο δεν προετοιμάζεται για αναβολή.

«Επιτέλους, μας έχει ζητηθεί να ετοιμάσουμε μια προσομοίωση σε περίπτωση αναβολής», δήλωσε πηγή κοντά στην επιτροπή διοργάνωσης, η οποία εμπλέκεται στην προετοιμασία σεναρίων.

«Ετοιμάζουμε εναλλακτικά σχέδια, σχέδιο Β, Γ, Δ, κοιτάζοντας διαφορετικά χρονικά διαστήματα αναβολής», πρόσθεσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι τα σενάρια περιλαμβάνουν εκτιμήσεις κόστους για διαφορετικά χρονικά διαστήματα καθυστέρησης.

Τα εναλλακτικά σενάρια, τα οποία περιλαμβάνουν περιορισμό των αθλημάτων που θα γίνουν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών ή την πραγματοποίησή τους χωρίς θεατές, θα συζητηθούν από την οργανωτική επιτροπή στο τέλος Μαρτίου, είπε ο αξιωματούχος.

Η δεύτερη πηγή, η οποία είναι επίσης κοντά στην οργανωτική επιτροπή για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο 2020, επιβεβαίωσε ότι συζητείται το ενδεχόμενο αναβολής, περιλαμβανομένης καθυστέρησης πραγματοποίησής τους για ένα ή δύο χρόνια.

Ορισμένοι από το προσωπικό της διοργάνωσης ελπίζουν ακόμα ότι μπορεί να υπάρξει μια καθυστέρηση ενός μηνός ή 45 ημερών, ανέφερε, ο αξιωματούχος.

Τελική απόφαση για αναβολή θα πρέπει να ληφθεί από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή αλλά βαρύτητα έχει επίσης και η στάση της Ιαπωνίας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.