Σερβία, Κροατία και Ουγγαρία επαναρχίζουν το ποδόσφαιρο

Σερβία, Κροατία και Ουγγαρία αποφάσισαν την επανέναρξη των ποδοσφαιρικών τους πρωταθλημάτων, το Βέλγιο αποφάσισε τη διακοπή του ενώ η Αγγλία ψάχνει ακόμα τρόπους για να ολοκληρωθεί η φετινή Πρέμιερ Λιγκ.

Οι τρεις πρώτες χώρες, δηλαδή η Σερβία, η Κροατία και η Ουγγαρία, πέρασαν με λιγότερες απώλειες από τον κορωνοϊό σε σχέση με άλλες πιο μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, και συνεπώς οι κυβερνήσεις τους αποφάσισαν την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης στο ποδόσφαιρο. Οι αποφάσεις αφορούν την Α΄ Κατηγορία στην κάθε χώρας όπως και το Κύπελλο. Όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Από την άλλη, στο Βέλγιο οι αρχές έδωσαν τέλος στο δίλημμα για επανέναρξη ή όχι της αγωνιστικής περιόδου. Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας ακολουθώντας το παράδειγμα της Ολλανδίας, απαγόρευσε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες ως το τέλος Ιουλίου. Συνεπώς, μετά και από αυτό, η συνέχιση του πρωταθλήματος κρίθηκε απαγορευτική.

Στην Αγγλία, η Πρέμιερ Λιγκ είναι αποφασισμένη να ολοκληρώσει τη σεζόν, ψάχνοντας ωστόσο ακόμα τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο. Το πρωτάθλημα στην Αγγλία έχει τεθεί σε αναστολή από τα μέσα Μαρτίου λόγω του κορωνοϊού, ενώ πλέον η χώρα ξεπέρασε σε θανάτους από τον ιό όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Οι 20 σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ συζήτησαν σχέδια για πιθανή επιστροφή στη δράση τον Ιούνιο σε «εγκεκριμένους ουδέτερους χώρους», αλλά δεν μπορούν να ληφθούν μέτρα έως ότου υπάρξει απόφαση από την κυβέρνηση για πιθανές αλλαγές στους περιορισμούς τη καραντίνας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.