Σεξ. διαπαιδαγώγηση: Η πρόταση θα βρεθεί προς ψήφιση, διαμηνύει ο Χαρ. Θεοπέμπτου

Συνεχίζει ο «πόλεμος» για το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από την επιμονή να αποτραπεί η ψήφιση νόμου που αφορά το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία. Μιλώντας χθες στον «Άστρα», ο πρόεδρος των Οικολόγων και εισηγητής της πρότασης, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, διεμήνυσε ότι η πρόταση θα βρεθεί προς ψήφιση στην τελευταία Ολομέλεια πριν το κλείσιμο της Βουλής και θα περάσει, κάτι που πανικοβάλλει όσους δεν θέλουν να ψηφιστεί.

Όπως είπε, την πρόταση στηρίζουν τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ και Κίνημα Οικολόγων, καθώς όπως είπε βελτιώθηκε με προτάσεις και αλλαγές που επιχείρησαν μέλη των τριών κομμάτων. Ερωτηθείς κατά πόσον υπήρξαν παρεμβάσεις που αποσκοπούν στη μη ψήφιση της πρότασης, ανέφερε ότι προς τον ίδιο δεν υπήρξε οτιδήποτε, ωστόσο ανέφερε ότι το μόνο που δέχεται είναι αναρτήσεις με βρισιές.

Με έκπληξή του, είπε, είδε το Υπουργείο Παιδείας να λέει ότι δεν προλαβαίνει να εφαρμόσει την πρόταση και υπενθύμισε ότι στην πρόταση νόμου ορίζεται ότι η έναρξη των μαθημάτων θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2023. Εάν το Υπουργείο, όπως σημείωσε, δεν προλαβαίνει τότε μπορεί η Βουλή να προχωρήσει σε αλλαγές. Εάν θέλουν να ανασταλεί με διάφορες δικαιολογίες, αυτό δεν θα γίνει, ξεκαθάρισε ο κ. Θεοπέμπτου και τόνισε ότι όσοι φέρουν ένσταση θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί τόσο καιρό δεν μιλούσαν και δεν ελάμβαναν μέρος στις συζητήσεις που γίνονταν στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Προσπαθώντας να διασκεδάσει τις αντιδράσεις μετά την επιστολή του Υπουργού Παιδείας στην Πρόεδρο της Βουλής για αναβολή της ψήφισης, το Υπουργείο επανήλθε χθες με ανακοίνωση λέγοντας ότι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση έχει εισαχθεί για πρώτη φορά με συστηματικό τρόπο από το προηγούμενο σχολικό έτος, σε μικρές ηλικίες, στο σχολείο, και ότι η πρόταση νόμου της Βουλής φαίνεται, σύμφωνα με γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας, να είναι αντισυνταγματική, δεν θα μπορούσε να επιφέρει και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Επίσης, αναφέρει πως προγραμματίζεται από το Υπουργείο η επέκταση της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης μέσα από το πρόγραμμα διδασκαλίας και με κατάλληλες προεργασίες σε όλες τις ηλικίες.

Βέβαια, όπως είπε ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο ήδη εφαρμόζεται στα σχολεία και ζητήθηκε απλά η επέκτασή του στην ιδιωτική εκπαίδευση και στις άλλες τάξεις. Ο κ. Θεοπέμπτου πρόσθεσε ότι είναι ανθρώπινο δικαίωμα η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, υπάρχει απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, άρα υπάρχει και νομική υποχρέωση να γίνει.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.