Σεξ. εκπαίδευση: Προκαλεί ερωτηματικά η αντίδραση του ΥΠΑΝ αλλά και του ΔΗΚΟ, τονίζει ο Γ. Κουκουμάς

Από το 2019 συζητείται το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και προκαλεί ερωτηματικά η αντίδραση του υπουργείου παιδείας αλλά και του ΔΗΚΟ, επισήμανε στον ΑΣΤΡΑ ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Κουκουμάς. 

Τόνισε η ολιστική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση αποτελεί εργαλείο προστασίας που στόχο έχει να θωρακίσει τα παιδιά να αναγνωρίζουν και να καταγγέλλουν φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.

Ο κος Κουκουμάς πρόσθεσε ότι η πρόταση για ολιστική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία συζητείται από το 2019 στην κοινοβουλευτική επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε συνολικά 8 συνεδρίες της. Σε αυτές τις συνεδριάσεις, είπε, συμμετείχαν όλοι οι φορείς, και μάλιστα το υπουργείο παιδείας έστειλε και τις δικές του βελτιωτικές εισηγήσεις.  Ωστόσο, επισήμανε, λίγες μέρες πριν από τη ψήφιση στην Ολομέλεια θυμήθηκε ο υπουργός παιδείας να πει ότι βλέπει αντισυνταγματικότητα, ενώ αντιδράσεις προβάλλονται και από πλευράς ΔΗΚΟ.


Το γεγονός αυτό, είπε, προκαλεί εύλογα ερωτήματα για το κατά πόσον αυτά που προβάλλουν είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο δεν θέλουν να ψηφίσει η Ολομέλεια την πρόταση νόμου ή εάν διαφωνούν επί της ουσίας.

Ο κος Κουκουμάς διευκρίνισε ότι η σεξουαλική εκπαίδευση στα σχολεία εντάχθηκε από το 2011, ωστόσο ο χρόνος που αφιερώνεται δεν είναι όμως ποσοτικά ικανοποιητικός για να καλύψει όσα πρέπει, ενώ δεν διδάσκονται ηλικιακά όλοι οι μαθητές.

Ξεκαθάρισε ότι αποτελεί μύθο το ότι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση αφορά μόνο το σέξ και τα προφυλακτικά και εξήγησε ότι η διδασκαλία θα είναι παιδαγωγικά προσαρμοσμένη σε κάθε ηλικία.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.