Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση: Η πρόταση νόμου θα περάσει, διαβεβαιώνει ο Χ. Θεοπέμπτου

Η Πρόταση νόμου για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση θα βρεθεί προς ψήφιση στην τελευταία Ολομέλεια πριν το κλείσιμο της Βουλής και θα περάσει, κάτι που πανικοβάλλει όσους δεν θέλουν να ψηφιστεί, διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος των Οικολόγων και εισηγητής της, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.

Ο Πρόεδρος των Οικολόγων εξέφρασε εκτίμηση ότι η πρόταση θα περάσει με τη στήριξη ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ και Κινήματος Οικολόγων καθώς όπως είπε, βελτιώθηκε με προτάσεις κι αλλαγές που επιχείρησαν μέλη των τριών κομμάτων.

Ερωτηθείς κατά πόσον υπήρξαν παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην μη ψήφιση της πρότασης ανέφερε ότι προς τον ίδιο δεν υπήρξε οτιδήποτε, ωστόσο ανέφερε ότι το μόνο που δέχεται είναι αναρτήσεις με βρισιές.


Με έκπληξη του είπε, είδε το Υπουργείο Παιδείας να λέει ότι δεν προλαβαίνει να εφαρμόσει την πρόταση και υπενθύμισε ότι στην πρόταση νόμου ορίζεται ότι η έναρξη των μαθημάτων θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2023.

Εάν το Υπουργείο είπε δεν προλαβαίνει τότε μπορεί η Βουλή να προχωρήσει σε αλλαγές.

Εάν θέλουν να ανασταλεί με διάφορες δικαιολογίες, αυτό δεν θα γίνει ξεκαθάρισε ο κ. Θεοπέμπτου και τόνισε ότι όσιοι φέρουν ένσταση θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί τόσο καιρό δεν μιλούσαν και δεν ελάμβαναν μέρος στις συζητήσεις που γίνονταν στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.