Σφοδρή κακοκαιρία στην Αττική

Έντονα καιρικά φαινόμενα, με ισχυρές βροχοπτώσεις και χαλάζι, σημειώνονται από το πρωί της Πέμπτης στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, με τις αρμόδιες Αρχές να βρίσκονται επί ποδός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Οι πολίτες της πρωτεύουσας έλαβαν το μήνυμα 112, με το οποίο καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Παράλληλα, στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας συγκλήθηκε ευρεία συντονιστική σύσκεψη, υπό τον Υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη, με τη συμμετοχή της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., καθώς επίσης και μετεωρολόγων και υδρολόγων.

Με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής και κατόπιν διαβούλευσης του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη με δημάρχους του Λεκανοπεδίου, τα απογευματινά και εσπερινά σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά σήμερα για την αποφυγή προβλημάτων.

«Στην απόφαση αυτή καταλήξαμε για να διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια τόσο των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, όσο και αυτών που μετακινούνται από και προς τα σχολεία για να μεταφέρουν τα παιδιά. Προτεραιότητά μας η ασφάλεια τους», σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Ιδιαίτερα έντονα ήταν τα φαινόμενα βροχόπτωσης και χαλαζόπτωσης σε πολλές περιοχές τόσο του κέντρου της πρωτεύουσας, όσο και στα βόρεια και νότια προάστια, με το νερό να δημιουργεί «ποταμούς» σε κεντρικούς δρόμους.

Μέχρι στιγμής, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει λάβει περίπου 40 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στην Αττική και δύο για κοπές δέντρων. Επίσης, έχει λάβει 11 κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων, χωρίς ωστόσο να υπάρξει τελικά ανάγκη να επέμβει, στις περισσότερες περιπτώσεις.

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις εφαρμόζονται σε αρκετούς δρόμους της πόλης, ώστε να διευκολυνθεί η κίνηση των οδηγών και να αποφευχθεί ο εγκλωβισμός οχημάτων.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.