ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ: Ζητά αποφάσεις από την ΑΗΚ και προειδοποιεί με λήψη μέτρων

Τακτικό Παγκύπριο Συνέδριο της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ-ΑΗΚ.

Επιστολή στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΗΚ με το οποίο ζητά χρονοδιάγραμμα για τη λήψη αποφάσεων που αφορούν 4 σημαντικά εργασιακά προβλήματα στην Αρχή απέστειλε η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, ενώ σε διαφορετική περίπτωση προειδοποίησε με μέτρα και την κήρυξη εργατικής διαφοράς.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο ΓΓ της συντεχνίας Νίκος Γρηγορίου επισήμανε ότι τα προβλήματα υποστελέχωσης της ΑΗΚ δεν είναι καινούργια.

Ζήτησε μεταξύ άλλων να καθοριστούν οι ανάγκες προσωπικού για να μπορέσει να λειτουργήσει ο σταθμός της Δεκέλειας. Σημείωσε ότι από την υποστελέχωση επηρεάζονται ζητήματα επάρκειας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και ζητήματα ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων.

Ακόμη κατήγγειλε ότι εργαζόμενοι σε καίρια πόστα αναγκάζονται να δουλεύουν σε διπλές συνεχόμενες βάρδιες 16 ωρών.

Πρόσθεσε ότι η ΣΗΔΗΚΕΚ κατήγγειλε τα θέματα υποστελέχωσης στο Υπουργείο Εργασίας.

Συλικιώτης: Αυτοί που κερδοσκοπούν είναι οι έμποροι και αυτοί που πουλούν ΑΠΕ

Το ΑΚΕΛ είχε προειδοποιήσει την προηγούμενη κυβέρνηση επανειλημμένα ότι τα προβλήματα στην ΑΗΚ μεταθέτουν το κόστος στον καταναλωτή, ενώ και η ίδια η Αρχή Ηλεκτρισμού αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, επισήμανε στον ΑΣΤΡΑ ο πρώην υπουργός εμπορίου, Νεοκλής Συλικιώτης.

Υπογράμμισε ότι υπεύθυνος για τη βιωσιμότητα της Αρχής Ηλεκτρισμού είναι το κράτος καθώς η ΑΗΚ είναι ημιδημόσιος οργανισμός.

Σημείωσε ότι αυτοί που κερδοσκοπούν είναι τελικά οι έμποροι και αυτοί που πουλούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Υπέδειξε ταυτόχρονα ότι η ΑΗΚ για να είναι βιώσιμη πρέπει να μπει στο παιγνίδι των ΑΠΕ.

Ο κ. Συλικιώτης υπογράμμισε ότι η ενέργεια αποτελεί δημόσιο κοινωνικό αγαθό και το κράτος πρέπει να κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις για τη βιωσιμότητα της ΑΗΚ, ώστε να έχει η Αρχή να έχει τα εργαλεία για να μειώσει το κόστος παραγωγής ρεύματος.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy