Σιγή ιχθύος από το ΡΙΚ για το «κόψιμο» Ευσταθίου που οδηγήσε στην παραίτηση Φοινικαρίδη

Το ΡΙΚ οφείλει να πάρει θέση για το περιστατικό που οδήγησε στην παραίτηση του δημοσιογράφου Ντίνου Φοινικαρίδη, δήλωσε στον Άστρα ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Γιώργος Φράγκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Aνώτερο στέλεχος του ΡΙΚ «έκοψε» τον Κωστή Ευσταθίου πέντε λεπτά πριν βγει στον αέρα

Αρνήθηκε να παραστεί στο ΡΙΚ ο Πρόεδρος της ΕΣΚ λόγω του περιστατικού λογοκρισίας

Όπως ανέφερε, λόγω του συγκεκριμένου περιστατικού, ο ίδιος δεν παρέστη σήμερα σε εκπομπή του κρατικού καναλιού στην οποία ήταν καλεσμένος να μιλήσει για την παγκόσμια Ημέρα Τύπου, ύστερα από τη γνωστοποίηση του περιστατικού.

Την περασμένη Παρασκευή, ενώ ήταν προγραμματισμένη η παρέμβαση του βουλευτή της ΕΔΕΚ Κωστή Ευσταθίου και του Μαρίνου Σιζόπουλου για το συνέδριο του κόμματος, παρενέβη ανώτερο στέλεχος του ΡΙΚ πέντε λεπτά πριν την τηλεφωνική επικοινωνία τους και ακυρώθηκε η παρέμβαση Ευσταθίου.

Το συμβάν επιβεβαίωσε με δήλωσή του στον Άστρα και ο ίδιος ο κ. Ευασταθίου, ο οποίος γνωστοποίησε ότι το βράδυ ο δημοσιογράφος του τηλεφώνησε και του εξέφρασε τη λύπη του.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών τόνισε ότι είναι δυστυχής συγκυρία, την ημέρα της Ελευθερίας του Τύπου, να γνωστοποιείται ένα τέτοιο περιστατικό, το οποίο διαβρώνει την ελευθερία του τύπου και τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Η διαχείριση του Ντίνου Φοινικαρίδη, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του από την παρουσίαση της συγκεκριμένης εκπομπής, ήταν δεοντολογικά άμεμπτη και επαγγελματική, κατέληξε ο Γιώργος Φράγκος.

ΑΚΕΛ για λογοκρισία ΡΙΚ: Ακόμα μια προσθήκη σε μια σειρά από κρούσματα άνωθεν παρεμβάσεων

Η καταγγελία για παρέμβαση από ανώτερο στέλεχος του ΡΙΚ προκειμένου να κοπεί η φιλοξενία του βουλευτή της ΕΔΕΚ, Κωστή Ευσταθίου στη μεσημβρινή εκπομπή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, είναι εξαιρετικά σοβαρή και προσβάλλει την ελευθεροτυπία και τη δημοσιογραφική δεοντολογία, αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ.

«Έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από κρούσματα άνωθεν παρεμβάσεων, λογοκρισίας εκπομπών και μεροληπτικής συμπεριφοράς από πλευράς του ΡΙΚ επί της παρούσας διακυβέρνησης».

Είναι λυπηρό που σήμερα, Μέρα της Ελευθερίας του Τύπου, χρειάζεται να υπενθυμιστεί ότι το ΡΙΚ είναι δημόσια ραδιοτηλεόραση που υπηρετεί την ενημέρωση του κυπριακού λαού και κανένα άλλο, τονίζει το ΑΚΕΛ.

«Η Διοίκηση και η Διεύθυνση του ΡΙΚ οφείλουν να πάρουν θέση και να δώσουν σαφείς απαντήσεις για τους υπεύθυνους αυτής της ενέργειας».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.