Συγκέντρωση έξω από Βουλή και Διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό προτείνει η ΑΚΙΔΑ στην ΠΟΕΔ

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών (ΑΚΙΔΑ) προτείνει προς το ΔΣ της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Διδασκάλων (ΠΟΕΔ), δυναμικά μέτρα για το θέμα του καθεστώτος αορίστου χρόνου και του Νέου Σχεδίου Διορισμών, ήτοι συγκέντρωση έξω από την Βουλή και πορεία διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.


Σύμφωνα με ανακοίνωση, η ΑΚΙΔΑ αναφέρει ότι “ο ξεκάθαρος στόχος του ΥΠΠ, της Κυβέρνησης και των Κομμάτων που στήριξαν ή ανέχθηκαν το Νέο Σχέδιο Διορισμών διαφάνηκε από την τελευταία συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας. Θέλουν να το εφαρμόσουν δυστυχώς όπως το έχουν προγραμματίσει”.

Ως Α.Κι.ΔΑ, σημειώνεται, πιστεύουμε πως η μόνη που μπορεί να σταθεί ως τελευταίο εμπόδιο στον σχεδιασμό τους, είναι μια δυνατή και ενωμένη ΠΟΕΔ και οι παρά πολλές εκατοντάδες επηρεαζόμενοι συνάδελφοι μας της Δημοτικής αλλά και Μέσης Εκπαίδευσης.

“Η πρόταση που θα καταθέσουμε ως ΑΚΙΔΑ στο μεθαυριανό ΔΣ της ΠΟΕΔ ως πρώτο και άμεσο μέτρο αντίδρασης και ως μια προσπάθεια ανατροπής των αρνητικών δεδομένων που προδιαγράφονται πριν είναι αργά, είναι η συγκέντρωση σε μη εργάσιμο χρόνο, του 100 μελούς Σώματος των Γενικών Αντιπροσώπων της ΠΟΕΔ και όλων των επηρεαζόμενων συναδέλφων μας στη Βουλή και στη συνέχεια με πορεία διαμαρτυρίας προς το Προεδρικό να ζητηθεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να απαιτηθεί από την ΠΟΕΔ η πολιτική απόφαση για την εφαρμογή του καθεστώς αορίστου χρόνου στην εκπαίδευση και η αναστολή του ΝΣΔΕ”, προστίθεται.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.