«Σιγουριά» Αβέρωφ ότι ο ΔΗΣΥ θα είναι στην εξουσία και το 2023-2028!

Του Νεόφυτου Νεοφύτου


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei 

Για ημέρες, το κυβερνητικό στρατόπεδο ασχολείται με την πρόωρη προεδρολογία, ενώ τα μεγάλα και σοβαρά καθημερινά προβλήματα των πολιτών συνεχίζουν να επιδεινώνονται. Στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΔΗΣΥ έχει εμπλακεί και ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Είχε συσκέψεις στο προεδρικό με τους κ.κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκο Χριστοδουλίδη, καταθέτοντας γεφυρωτικές προτάσεις και εισηγήσεις για να μη διασπαστεί η συναγερμική παράταξη. Ερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ποιες ήταν αυτές οι προτάσεις, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει. Πληροφορίες φέρουν μέχρι και πρόταση από πλευράς του Προέδρου προς τον κ. Χριστοδουλίδη για διορισμό του ως Επιτρόπου στην ΕΕ -βλέπετε τον Χρίστο Στυλιανίδη φρόντισαν έγκαιρα να τον «εξουδετερώσουν» από ενδιαφερόμενο για την προεδρία, μεσολαβώντας να διοριστεί υπουργός στην κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη.

Έγνοια του Προέδρου Αναστασιάδη, αλλά και του προέδρου του κυβερνώντος κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, πώς να παραμείνει στην εξουσία ο ΔΗΣΥ. Μάλιστα, ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου εξέφρασε «σιγουριά» ότι ο ΔΗΣΥ θα συνεχίσει να κυβερνά και το 2023-2028. «Σιγουριά» που υποτιμά τη νοημοσύνη και το πολιτικό κριτήριο που διαθέτει ο κυπριακός λαός, ο οποίος και προφανώς δεν θέλει συνέχιση μιας διεφθαρμένης και διαπλεκόμενης κυβέρνησης ΔΗΣΥ.

Είναι ανησυχητικό για την ίδια τη δημοκρατία το γεγονός ότι οι κυβερνώντες, μετά από δέκα χρόνια διακυβέρνησης, θέλουν πάση θυσία να συνεχίσουν να νέμονται την εξουσία. Η παραμονή του ΔΗΣΥ στην εξουσία σημαίνει εδραίωση ενός κατεστημένου και ενός μηχανισμού εξουσίας, ο οποίος θα είναι επικίνδυνος για τη δημοκρατία και τους δημοκρατικούς μας θεσμούς. Θα μιλάμε για αυταρχισμό, για κατάχρηση εξουσίας. Άλλωστε η νοοτροπία τους αυτό δείχνει. Είναι η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ που προέβη σε επιθέσεις σε ανεξάρτητους θεσμούς, όπως του Γενικού Ελεγκτή γιατί δεν θέλει τον έλεγχο. Συγκρούστηκε με το θεσμό του Γενικού Εισαγγελέα και διόρισε δύο πρώην υπουργούς στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα και βοηθού Γενικού Εισαγγελέα. Το ίδιο έχει συμβεί και στην Αστυνομία με την παύση του Αρχηγού και Υπαρχηγού του Σώματος, για να διοριστούν ημέτεροι. Το ίδιο έπραξαν και στον ανεξάρτητο θεσμό της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου. Έχουν αλώσει ολόκληρη την κρατική και ημικρατική μηχανή, διορίζοντας σε θέσεις «κλειδιά» ημετέρους. Είναι πολιτικά επικίνδυνο να συνεχίσουν να κυβερνούν και επιβάλλεται αλλαγή διακυβέρνησης με προοδευτική και δημοκρατική κατεύθυνση.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei