Σήκωσε το γάντι ο Α.Παπαχαραλάμπους μετά τα όσα ανέφερε ο Ν.Αναστασιάδης στον Άστρα

Μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του πρώην προέδρου της επιτροπής δεοντολογίας και αθλητισμού Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, με το θέμα να τίθεται στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής την Τετάρτη.

Σήκωσε το γάντι ο πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού Ανδρέας Παπαχαραλάμπους στα όσα ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας, λέγοντας πως εάν υπάρχει κάποιος που πρέπει να απολογηθεί σε αυτή τη χώρα, είναι ο Νίκος Αναστασιάδης.

Απαντώντας στα σημεία που έθιξε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως προς την παραίτησή του, ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους ανέφερε ότι τον Οκτώβριο του 2020 προειδοποίησε με παραίτηση εάν συνεχιζόταν η ίδια κατάσταση στην Επιτροπή.

Έδωσε ,είπε, αμετάκλητα την παραίτησή του στις 9 Φεβρουαρίου του 2021 όταν είδε πως δεν υπήρχε ανταπόκριση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η επιτροπή λειτουργούσε τότε -και μέχρι σήμερα- χωρίς κανονισμούς. Εάν ήταν όλα ρόδινα όπως είπε, δεν θα υπέβαλλε την παραίτησή του.

Ανέφερε ότι η απολογητική επιστολή στην οποία αναφέρεται ο Νίκος Αναστασιάδης εστάλη τότε στον πρόεδρο για άλλο λόγο και η ότι η «απολογία» ήταν προς τον Θεσμό του Προέδρου.

Σε πολύ πιο αυστηρό ύφος τόνιζε, είπε, σε άλλη επιστολή προς τον τέως Πρόεδρο, ότι λάμβανε υπόψιν μόνο δύο από τα 52 σωματεία που ζητούσαν την παραίτησή του από την προεδρία της Επιτροπής, αλλά δεν σκεφτόταν ότι το 75% της κοινής γνώμης ήθελε την παραίτησή του από την προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπαχαραλάμπους εξέφρασε επιφυλάξεις για το κατά πόσον θα δώσει οποιοδήποτε έγγραφο στην αυριανή συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών στην οποία θα συζητηθούν οι καταγγελίες του, λόγω της παρουσίας βουλευτών του ΔΗΣΥ.

Ανέφερε ότι θα ζητήσει να μην παραστούν στη συνεδρία ή αλλιώς εάν θα του υποβάλλουν ερωτήσεις δεν θα τους απαντά.

ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ:

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy