Σύλληψη αξιωματικού της Αστυνομίας για παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία

Ο αξιωματικός κατηγορείται και κατάχρηση εξουσία, δεκασμού δημόσιου λειτουργού, δωροληψίας, δόλου και κατάχρησης εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό,

Στη σύλληψη 47χρονου αξιωματικού της Αστυνομίας και άλλων δύο προσώπων προχώρησε η Αστυνομία για παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 9 με 28 Ιουνίου 2018 στην πόλη και επαρχία Λεμεσού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, εναντίον των τριών προσώπων, ηλικίας 47, 43 και 19 ετών, διερευνάται υπόθεση σε σχέση με τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, συνωμοσίας για αποτροπή της πορείας της δικαιοσύνης και επηρεασμού μαρτύρων, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία και αδικήματα του περί Πρόληψης της Διαφθοράς Νόμου.

Επιπλέον για τον 47χρονο, διερευνώνται και τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, δεκασμού δημόσιου λειτουργού, απόσπασης από δημόσιο λειτουργό, δωροληψίας από δημόσιο λειτουργό, δόλου και κατάχρησης εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, ως επίσης και αδικήματα του περί της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ποινικοποίηση της Διαφθοράς Νόμου, του περί της αθέμιτης κτήσης περιουσιακού οφέλους από Αξιωματούχους και Λειτουργούς του Δημοσίου και του περί της Παρεμπόδισης και Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες.

Τα πιο πάνω πρόσωπα συνελήφθησαν σήμερα βάσει δικαστικών ενταλμάτων και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της Αστυνομίας συνεχίζει τις εξετάσεις.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.