Σημαντικές διαφωνίες αλλά… στήριξη σε Ν. Χριστοδουλίδη από ΕΔΕΚ – Πως απαντά ο Μ. Σιζόπουλος

Τέσσερις βασικές αρχές για την επίλυση του Κυπριακού έθεσε η ΕΔΕΚ ως προϋπόθεση για τη στήριξη του Νίκου Χριστοδουλίδη, παρά το γεγονός ότι ο υποψήφιος για την προεδρία στηρίζει λύση ΔΔΟ, ενώ το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών έχει αποκηρύξει τη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα.

Μιλώντας το πρωί στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε ότι οι συγκλήσεις του Κινήματος με τον κο Χριστοδουλίδη στο Κυπριακό αφορούν την κατάργηση των εγγυήσεων, την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων πριν από την εφαρμογή της λύσης που θα συμφωνηθεί, την εφαρμογή χωρίς μόνιμες παρεκκλίσεις του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε ολόκληρη την επικράτεια και την εφαρμογή των τεσσάρων βασικών ελευθεριών της ΕΕ για όλους τους νόμιμους κατοίκους Δημοκρατίας.

Τόνισε επίσης ότι η ΕΔΕΚ διαφωνεί με τη λύση ΔΔΟ με πολιτική ισότητα καθώς όπως υποστήριξε κάτι τέτοιο συνεπάγεται λύση συνομοσπονδίας. Επανέλαβε ακόμη ότι η ΕΔΕΚ διαφωνεί με τη συνέχιση των συνομιλιών στο Κυπριακό από το σημείο που σταμάτησαν στο Γκραν Μοντανά και στη βάση των μέχρι τώρα συγκλίσεων που έχουν επιτευχθεί.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.