Σημαντικές υποψίες για ιατρική αμέλεια δημιουργεί το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο 76χρονου

Σημαντικές υποψίες για ιατρική αμέλεια δημιουργεί το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο 76χρονου πολίτη ενώ αυτός μεταφερόταν με ταξί προς από την Πόλη Χρυσοχούς προς το Νοσοκομείο Πάφου, αναφέρει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου. Το ιατροδικαστικό πόρισμα έδειξε ρήξη κοιλιακής αορτής.

Σύμφωνα με την ΟΣΑΚ ο 76χρονος επισκέφτηκε τρεις φορές σε λιγότερο από 24 ώρες το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς χωρίς να γίνει σωστή διάγνωση ούτε να χαρακτηριστεί ως επείγον περιστατικό για να είχε προγραμματιστεί η μεταφορά του με ασθενοφόρο.

Η ΟΣΑΚ αναφέρει ότι «είναι απαραίτητο το νοσοκομείο Πόλης να εξοπλιστεί και να στελεχωθεί ικανοποιητικά για να προσφέρει τις απαραίτητες υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής» σημειώνοντας ότι «ενώ όλοι αναγνωρίζουμε τη δύσκολη πρόσβαση μέσω υποβαθμισμένου οδικού δικτύου προς την Πάφο, δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό, το τοπικό νοσοκομείο να είναι επίσης υποβαθμισμένο».

Καλεί τον ΟΚΥΠΥ «να πάρει άμεσα μέτρα για προσφορά στην τοπική κοινωνία των απαραίτητων ιατρικών υπηρεσιών», όπως επίσης το Υπουργείο Υγείας, «να προχωρήσει σε μελέτη για τις ανάγκες σε όλες τις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές στο μικρό μας νησί και να λειτουργήσουν τα απαραίτητα κέντρα για προσφορά σε όλους τους πολίτες εντός εύλογου χρονικού διαστήματος πρόσβασης σε ποιοτικές και επαρκή ιατρικές υπηρεσίες».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.