Σημαντική η αναβάθμιση και επέκταση των υποδομών του Δήμου Γερίου

 Νεόφυτος Παπαλαζάρου: Μέλημά μας είναι η καθημερινότητα των πολιτών, τα προβλήματα και οι λύσεις που μπορούν να βρεθούν

Geri 2

Τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Γερίου έγιναν αρκετά έργα ανάπτυξης που βοήθησαν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών, ενώ παράλληλα υπάρχουν αρκετά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ένα από τα μεγάλα έργα που δόθηκε πρόσφατα στους δημότες Γερίου και στους επισκέπτες είναι το πάρκο Ζώδιας στην Αυτοστέγαση Γερίου. Επίσης, τον περασμένο Οκτώβριο έγιναν τα εγκαίνια του πάρκου για παιδιά ΑμεΑ με την επωνυμία «Πάρκο αγάπης κι ίσων ευκαιριών». Επ’ ευκαιρία της δημιουργίας του πάρκου Ζώδιας, συζητήσαμε με τον δήμαρχο Γερίου, Νεόφυτο Παπαλαζάρου, ο οποίος τόνισε πως στόχος και προτεραιότητα από την αρχή ήταν «να δημιουργήσουμε έργα ανάπτυξης προς όφελος του δημότη μας.

Ιδιαίτερη σημασία δίνουμε στη νεολαία μας, αφού θα πρέπει να δοθούν κίνητρα και μέσα για εποικοδομητική ψυχαγωγία, αλλά ταυτόχρονα και για χώρους ψυχαγωγίας και βέβαια άθλησης». Στη συζήτηση που είχαμε δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «το βασικότερο κώλυμα στην υλοποίηση έργων είναι η υποστελέχωση του δήμου».

Geri 1

Πάρκο για όλες τις ανάγκες

Το πάρκο Ζώδιας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έγιναν στο δήμο, το οποίο επισκέπτονται δεκάδες παιδιά και δημότες. Στους τεράστιους χώρους του πάρκου περιλαμβάνονται παιχνίδια για παιδιά, ποδηλατοδρόμοι και πεζόδρομοι, πολυγήπεδο καλαθόσφαιρας, πετόσφαιρας και τένις, ενώ περιμετρικά του πάρκου έχουν τοποθετηθεί όργανα εκγύμνασης ανοιχτού χώρου και ο καθένας μπορεί να ασκηθεί και να γυμναστεί. Ως εκ τούτου, είναι ένα πάρκο που ικανοποιεί όλες τις ηλικιακές ομάδες με άνετους χώρους στάθμευσης. Σύμφωνα με τον Ν. Παπαλαζάρου, σε δεύτερη φάση θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για διαμόρφωση των υφιστάμενων κτιρίων σε καφετέρια. Όπως εξήγησε, η καθυστέρηση οφείλεται σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, αφού μόλις πρόσφατα έχει υπογραφεί συμβόλαιο ενοικίασης στο δήμο. Τα εγκαίνια του έργου θα ανακοινωθούν αργότερα.

Geri 2

Από τους πρώτους δήμους με πάρκο για παιδιά ΑμεΑ

Ένα άλλο πάρκο, το οποίο εγκαινιάστηκε στις 12 Οκτωβρίου 2022, είναι αυτό για τα παιδιά ΑμεΑ με την επωνυμία «Πάρκο αγάπης κι ίσων ευκαιριών». Tο πάρκο δημιουργήθηκε σε δύο χώρους πρασίνου συνολικής έκτασης 1400 τ.μ. σε κεντρική αρτηρία του δήμου και δυτικά της Λεωφόρου Αθαλάσσας, η οποία ενώνει το Γέρι με την Αγλαντζιά. Έγινε περιμετρική δεντροφύτευση, έτσι που με την πάροδο του χρόνου το πάρκο να βρίσκεται μέσα στο πράσινο. Το πάρκο χωρίστηκε σε τρία μέρη: το χώρο στάθμευσης, το χώρο των παιγνιδιών και το χώρο για τουαλέτες και μελλοντικά μικρό κυλικείο, ενώ σε αρχικό στάδιο έχουν τοποθετηθεί εφτά παιχνίδια. Χαιρόμαστε, ανέφερε ο δήμαρχος, γιατί και αυτό το πάρκο λειτουργεί κανονικά.

Geri 1

Σύντομος απολογισμός του έργου

Βαδίζοντας στον έβδομο χρόνο της θητείας του (λόγω της παράτασης 2,5 ετών που δόθηκε σέ όλους τους εκλεγμένους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να εφαρμοστεί η μεταρρύθμιση), δεν θα μπορούσαμε να μη ζητήσουμε από τον δήμαρχο να μας κάνει μια σύντομη εκτίμηση για το έργο που επιτελέστηκε. Ωστόσο ο δήμαρχος ανέφερε ότι «η εκτίμηση για το έργο που έχουμε επιτελέσει ανήκει στους δημότες μας, με τους οποίους έχουμε καθημερινά επαφή, αφού προσπαθούμε να είμαστε πάντα κοντά τους, στις γειτονιές, ακόμα και στα σπίτια τους».

Σημείωσε ότι υπήρχαν σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και σχεδιασμού, μέχρις ότου να ωριμάσουν τα έργα και οι υποδομές που να βελτιώνουν στ’ αλήθεια την ποιότητα ζωής των δημοτών. Παρόλα αυτά, εξέφρασε την άποψη ότι έχει γίνει «αξιόλογο και μεγάλο έργο προς όφελος των δημοτών».

Τα τελευταία έξι χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του δημαρχείου ο Ν. Παπαλαζάρου, έχουν προχωρήσει σημαντικά έργα, μεταξύ των οποίων τα εξής:

– Τοποθετήθηκαν στέγαστρα στάσης λεωφορείων σε όλη την επικράτεια του δήμου.

– Ασφαλτοστρώθηκαν πάρα πολλοί δρόμοι, κατασκευάστηκαν μέτρα κυκλοφοριακής ύφεσης και αναβαθμίστηκε το οδικό δίκτυο της Βιομηχανικής Ζώνης Γερίου.

– Δημιουργήθηκαν αντιπλημμυρικά έργα.

– Όλος ο δήμος φωταγωγήθηκε με λάμπες LED.

– Φωταγωγήθηκαν επίσης πάρκα και χώροι στάθμευσης.

– Δημιουργήθηκαν ή αναβαθμίστηκαν πάρκα σε γειτονιές.

– Δημιουργήθηκε πλακόστρωτο στον πυρήνα του δήμου.

Geri 3

– Αναβαθμίστηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και δημιουργήθηκε η χορωδία του δήμου. Η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, η Ημέρα του Παιδιού, η Ημέρα της Γυναίκας, παραδοσιακά επαγγέλματα και εδέσματα και άλλες εκδηλώσεις αγκαλιάζονται από τους δημότες. Καταληκτικά, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι μέλημα είναι η καθημερινότητα των πολιτών, τα προβλήματα και οι λύσεις που μπορούν να βρεθούν. Πρόσθεσε ότι ο δήμος, στα μέτρα των δυνατοτήτων του, προσπαθεί να βρίσκεται κοντά στον δημότη παρέχοντας όλες τις διευκολύνσεις.

 

Γιάννης Κακαρής

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.