Σημαντική η πληροφορία για αγνοούμενους στο σωματείο της Ανόρθωσης – Γιατί δεν θα γίνει εκταφή

Ακριβή χαρακτήρισε την πληροφορία της δημοσιογράφου Σεβγκιούλ Ουλουντάγ για την ύπαρξη τάφου όπου είναι θαμμένοι δύο Ε/κ αγνοούμενοι απέναντι από το σωματείο της Ανόρθωσης, ο σύμβουλος για θέματα αγνοουμένων Ξενοφών Καλλής.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΜιλώντας στο ραδιόφωνο του Άστρα, είπε ο τάφος βρίσκεται κάτω από μια μοσφυλιά αλλά, πρόσθεσε, η περιοχή είναι στρατιωτική και ο κατοχικός στρατός δεν πρόκειται να επιτρέψει την εκταφή. Αν υπήρχε πραγματική ανθρωπιστική συνεργασία και προσπάθεια αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να μεταβαίνει συνεργείο για εκταφή, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι παρόμοιες πληροφορίες υπάρχουν και για άλλες περιοχές, αλλά το πρόβλημα είναι το ίδιο που υπάρχει σε στρατιωτικές περιοχές. Έφερε ως παράδειγμα την ύπαρξη τάφου 11-12 αγνοουμένων στον οποίο περιλαμβάνονται γυναίκες και παιδιά αλλά δεν προχωρεί η εκταφή.

Ο κύριος Καλλής τόνισε ότι θα πρέπει να επιτραπούν οι εκταφές σε αυτές τις περιοχές και πρόσθεσε ότι υπάρχει επίσης ανάγκη για μελέτη των αρχείων του τουρκικού στρατού.

Εάν πραγματικά θέλουμε με λυθεί το πρόβλημα των αγνοουμένων πρέπει να γίνει σε βάθος συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους, υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι είναι καιρός να υπάρξει μια νέα προσέγγιση.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.