Χρυσά Διαβατήρια: Σημειώματα για μελανά σημεία επενδυτών εξαφανίζονταν στο δρόμο για το Υπουργικό

Αγνοούνται σημειώματα λειτουργών για επενδυτές που είχαν τελικό προορισμό το Υπουργικό

Αρμόδια λειτουργός του Υπουργείου Εσωτερικών ετοίμαζε λεπτομερή σημειώματα για επενδυτές που ήθελαν να πολιτογραφηθούν Κύπριοι, και μέχρι να φτάσουν στο Υπουργικό Συμβούλιο εξαφανίζονταν, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Φιλελεύθερος».


Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η αρμόδια λειτουργός, στο πλαίσιο των καθηκόντων της για έλεγχο των αιτήσεων για πολιτογραφήσεις, σε αρκετές περιπτώσεις εντόπιζε μελανά σημεία για επενδυτές οι οποίοι δεν πληρούσαν τους όρους για απόκτηση κυπριακού διαβατηρίου ενώ ήταν και αντιμέτωποι με ποινικά αδικήματα, αλλά από τους προϊστάμενους δεν γίνονταν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε οι αιτητές να «κοπούν» από τη διαδικασία αξιολόγησης.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η λειτουργός ετοίμαζε υπηρεσιακά σημειώματα, στη συνέχεια τα διαβίβαζε στον γενικό διευθυντή του υπουργείου Εσωτερικών, ο τελευταίος στον υπουργό και από εκεί κατέληγαν στο Υπουργικό.

Ωστόσο, σε αρκετές περιπτώσεις όταν τα στελέχη του Υπουργικού Συμβουλίου καλούνταν να αποφασίσουν για πολιτογραφήσεις, τα σημειώματα παράπεφταν.


Παράλληλα σε άλλες περιπτώσεις επενδυτών για τους οποίους υπήρχαν σημειώματα και πληροφορίες που καθιστούσαν προβληματική την περίπτωσή τους, το Υπουργικό άναβε πράσινο.

Στο μεταξύ, η νέα έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα προγραμματίστηκε να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας στις 22 Αυγούστου.

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.