Σήμερα αναμένεται η παράδοση του πορίσματος Αιμιλιανίδη για τις καταγγελίες Αριστοτέλους

Αναμένεται ότι θα παραδοθεί σήμερα το πόρισμα του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, ο οποίος διορίστηκε για να διερευνήσει τις καταγγελίες της διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους, σε βάρος του Διοικητή της ΥΚΑΝ, Μιχάλη Κατσουνωτού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, μέχρι χθες αναμενόταν να ολοκληρωθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες, που σχετίζονται με το ανακριτικό έργο, ώστε το πόρισμα να παραδοθεί ολοκληρωμένο στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Γιώργου Σαββίδη.

Ο Γενικός Εισαγγελέας θα εξετάσει κατά πόσον προκύπτουν ή όχι ποινικά αδικήματα.


Στο μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι αύριο Πέμπτη εκπνέει και το χρονοδιάγραμμα της διαθεσιμότητας του Διοικητή της ΥΚΑΝ, με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Στέφη Δράκου, να αναμένεται να αποφασίσει -ανάλογα με το πόρισμα- αν θα επιστρέψει ή όχι στα καθήκοντά του.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση, με φερόμενο εμπλεκόμενο τον Διοικητή της ΥΚΑΝ Μιχάλη Κατσουνωτό, ο οποίος σύμφωνα με τις καταγγελίες, αναζητούσε στοιχεία που θα έπλητταν τη διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών, είδε το φως της δημοσιότητας στις 17 Ιουνίου, ενώ η διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών μέσω των δικηγόρων της προέβη σε επίσημη καταγγελία στον Γενικό Εισαγγελέα στις 20 του ίδιου μήνα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.