Σήμερα αποφάσεις για αναστολή υποχρέωσης χρήσης μάσκας

Πρόταση για αναστολή της υποχρέωσης για χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, εξαιρουμένων χώρων που θεωρούνται υψηλής επικινδυνότητας, όπως είναι νοσοκομεία, κλειστές δομές, γηροκομεία και άλλα κέντρα φιλοξενίας ευπαθών ομάδων, αναμένεται να καταθέσει σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής είχαν κληθεί μέχρι την Τρίτη να δώσουν τις εισηγήσεις τους σε σχέση με το θέμα στον Υπουργό Υγείας, ο οποίος ζήτησε τη θέση τους.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εισηγήσεις των ειδικών, η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της κατάργησης του μέτρου για την προστατευτική μάσκα σε εσωτερικούς χώρους με προϋποθέσεις, ενώ μερίδα επιστημόνων εξακολουθεί να έχει επιφυλάξεις ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει ακόμη να εφαρμοστεί, αφού η κατάσταση είναι ρευστή και κανείς δεν γνωρίζει τι θα προκύψει περαιτέρω με την πανδημία.

Ωστόσο, ύστερα από τις εισηγήσεις των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους τάσσονται υπέρ της κατάργησης του μέτρου, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα αποφάσισε ότι θα ζητήσει από το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα Παρασκευή την άρση του μέτρου, που εφαρμόζεται εδώ και δύο χρόνια.

Η κατάργηση του μέτρου αναμένεται να εφαρμοσθεί από την 1η Ιουνίου.

Να σημειώσουμε ότι και στην Ελλάδα ήδη αποφασίσθηκε ανάλογη ρύθμιση, με τις μάσκες να καταργούνται στην πλειονότητα των εσωτερικών χώρων, όμως με τους ειδικούς να αναφέρουν ότι οι όποιες χαλαρώσεις θα πρέπει να επαναξιολογηθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy