Σήμερα αποφασίζουν οι Οικολόγοι

Το τι θα πράξει το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών στον 2ο γύρο των προεδρικών εκλογών θα αποφασίσει σήμερα, στις 6 το απόγευμα, η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του Κινήματος που θα πραγματοποιηθεί στη Δημοσιογραφική Εστία. «Στη Συνδιάσκεψη θα τεθούν τα ονόματα των δύο υποψήφιων Προέδρων του β’ γύρου σε διαδικασία μυστικής ψηφοφορίας», αναφέρουν οι Οικολόγοι, υπενθυμίζοντας πως σύμφωνα με το Καταστατικό, για να λάβει υποστήριξη από το Κίνημα ένας υποψήφιος θα πρέπει να κερδίσει το 60% των ψηφισάντων. Εξάλλου, το Κίνημα υπενθυμίζει ότι ο πρόεδρος των Οικολόγων, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον υποψήφιο Πρόεδρο Ανδρέα Μαυρογιάννη, ενώ χθες είχε συνάντηση με τον υποψήφιο Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη.

Στήριξη Μαυρογιάννη αποφάσισαν «Νέο Κύμα» και Κ. Χριστοφίδης

Την υποστήριξη του Ανδρέα Μαυρογιάννη στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών αποφάσισε το Νέο Κύμα του υποψήφιου Κωνσταντίνου Χριστοφίδη, ύστερα από απόφαση του 77μελούς Συμβουλίου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η απόφαση λήφθηκε στη βάση του ερωτήματος: Με βάση το συμφέρον της χώρας, στην παρούσα συγκυρία, με ποιον από τους δύο έχουμε τις περισσότερες προγραμματικές συγκλίσεις; Αφού άκουσαν τους δύο υποψηφίους, διαπίστωσαν ότι και οι δύο υποψήφιοι συγκλίνουν σε αρκετά θέματα που αφορούν την οικονομία. Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό κρίθηκε ότι «ο κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης έχει πιο σαφείς θέσεις και είναι αποφασισμένος να προωθήσει τη διαχρονική πολιτική της ελληνοκυπριακής πλευράς για ΔΔΟ, σε σύγκριση με τις αντιφατικές αντιλήψεις των δυνάμεων που στηρίζουν τον κ. Νίκο Χριστοδουλίδη». Προσθέτουν ότι στο θέμα της διαφθοράς εμπιστεύονται περισσότερο τον Α. Μαυρογιάννη, καθώς επίσης στα θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης, κράτους δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων βρίσκονται πιο κοντά στις αντιλήψεις του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Εξάλλου, χθες ο κ. Μαυρογιάννης είχε συνάντηση με τον τέως ανθυποψήφιό του Γιώργο Κολοκασίδη στο γραφείο του δεύτερου, όπου σύμφωνα με δηλώσεις και των δύο συζήτησαν κυρίως το Κυπριακό, σημειώνοντας τη διαφορά απόψεων που υπάρχει. Ο κ. Κολοκασίδης είπε ότι έθεσε ξανά το ζήτημα ότι πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα τα έγγραφα της διαπραγμάτευσης από το 2013 μέχρι το 2017, τα οποία θεωρεί ότι πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα για να έχουν οι πολίτες μια πλήρη εικόνα.

Σήμερα ανακοινώνεται κατά πάσα πιθανότητα ο Υπ. Οικονομικών του Α. Μαυρογιάννη

Στο μεταξύ, το στέλεχος του επιτελείου Μαυρογιάννη, Βασίλης Πρωτόπαπας, δήλωσε χθες το απόγευμα στον «Άστρα» ότι πιθανόν σήμερα να γνωστοποιηθεί το όνομα που θα προκρίνει ο Α. Μαυρογιάννης για τη θέση του Υπουργού Οικονομικών και ότι το θέμα το χειρίζεται ο ίδιος ο υποψήφιος Πρόεδρος. Εξήγησε ότι το επιτελείο Μαυρογιάννη δεν το ανακοίνωσε χθες, διότι δεν θα ήθελε να παρέμβει στα εσωτερικά οποιουδήποτε κόμματος και ιδιαίτερα ενός μεγάλου κόμματος όπως είναι ο ΔΗΣΥ.

Ο κύκλος επαφών του κ. Μαυρογιάννη συνεχίζεται σήμερα με συνάντηση στις 8:00 π.μ. με τον Αχιλλέα Δημητριάδη, στις 9:00 π.μ. με τον Χριστόδουλο Πρωτοπαπά και στις 12:15 μ.μ. με αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας «Αμμόχωστος – Για την Κύπρο».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.