Σήμερα εκδήλωση διαμαρτυρίας παιδιών με αναπηρία

Εκδήλωση διεκδίκησης των δικαιωμάτων των παιδιών με αναπηρίες και των οικογενειών τους διοργανώνεται σήμερα Παρασκευή, στις 11:00 το πρωί, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων, η Συντονιστική Επιτροπή του Κινήματος Ενιαίας Εκπαίδευσης αποφάσισε την πλήρη υποστήριξη και συμμετοχή των μελών του στην εκδήλωση.

Στην εκδήλωση θα τεθεί ξεκάθαρα το ζήτημα της υλοποίησης του πανανθρώπινου δικαιώματος της εκπαίδευσης για κάθε παιδί με αναπηρία και γενικότερα για όλα τα παιδιά, αναφέρεται.

Ανάμεσα στις δράσεις που αποφασίστηκαν από τα μέλη του Κινήματος και θα υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, περιλαμβάνονται η διοργάνωση εκστρατείας διαφώτισης για το περιεχόμενο και όλες τις πτυχές της ενιαίας εκπαίδευσης και την εξάλειψη των διακρίσεων με βάση την αναπηρία, η πραγματοποίηση συναντήσεων με τους εκπαιδευτικούς, η προώθηση δράσεων για διασφάλιση της ίσης και ανεμπόδιστης πρόσβασης σε όλα τα επίπεδα και μορφές της εκπαίδευσης, η επαγγελματική κατάρτιση από τα άτομα με αναπηρίες, η υποστήριξη των οικογενειών των παιδιών με αναπηρίες που φοιτούν στη γενική τάξη και η παροχή σε αυτούς συμβουλών και καθοδήγησης.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.