Σήμερα η απόφαση για την έφεση του Χαλίλ Καραπασιάογλου

Διαμαρτυρία έξω από το «Στρατοδικείο» και νέα μηνύματα αλληλεγγύης από την Ευρώπη

Σήμερα στις 14:30 αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του «Στρατοδικείου» στην έφεση που άσκησε κατά της απόφασης καταδίκης του πελάτη του και φυλάκισής του, ο Οντζέλ Πολίλι, δικηγόρος του αντιρρησία συνείδησης Χαλίλ Καραπασιάογλου, ο οποίος με χειροπέδες βρέθηκε χθες ενώπιον του «Στρατοδικείου».

Σε δηλώσεις του ο Μουράτ Κανατλί, εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Αντιρρησιών Συνείδησης, είπε ότι ο αγώνας συνεχίζεται και επεσήμανε το γεγονός ότι άνθρωποι μεταφέρονται ενώπιον «δικαστηρίου» με χειροπέδες λόγω των διαφορετικών απόψεων που εκφράζουν. Πρόσθεσε ότι αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας θα αρχίσει κύκλο επαφών με τα τ/κ πολιτικά κόμματα. Κατέληξε ότι ο Χαλίλ θα παραμείνει στη φυλακή για 20 ημέρες και ότι βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλες υποθέσεις εναντίον αντιρρησιών συνείδησης.

Συνεχίζονται τα μηνύματα αλληλεγγύης

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Χαλίλ πραγματοποιείται έξω από το «Στρατοδικείο» κατά την ώρα ανακοίνωσης της απόφασης για την έφεσή του. Ταυτόχρονα, συνεχίζονται τα μηνύματα αλληλεγγύης από την Κύπρο και την Ευρώπη.

Χθες, η Συλλογικότητα «Πέρα από την Ευρώπη» έστειλε το δικό της μήνυμα ότι ο Χαλίλ με την έννομη αντίρρησή του υπογραμμίζει το ανθρώπινό του δικαίωμα να αρνηθεί να υπηρετήσει στο στρατό. Η Συλλογικότητα εκφράζει, επίσης, την πεποίθηση ότι η αντίρρηση συνείδησης είναι μια πράξη πολιτικής ανυπακοής και αντιμιλιταρισμού, ένας σημαντικός τρόπος απόρριψης της στρατιωτικοποίησης της Κύπρου.

Άννα Μισιαούλη

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.