Σήμερα η δικοινοτική εκδήλωση για επανένωση και διάνοιξη νέων οδοφραγμάτων

108 οργανώσεις, πολιτικά κόμματα, συντεχνίες και ΜΚΟ συνδιοργανώνουν σήμερα το πρωί δικοινοτική εκδήλωση «Για την ειρήνη και την λύση ανοίξτε όλους τους δρόμους!».

Εκ μέρους των οργανωτών, οι Ηλίας Δημητρίου και Σενέρ Ελτζίλ σημείωσαν την ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες για μια Διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, και θεωρούν επείγουσα την κινητοποίηση για εφαρμογή ΜΟΕ που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την καθημερινότητα των ανθρώπων.

Σαν τέτοιο μέτρο, επισημαίνεται, είναι η διάνοιξη νέων οδοφραγμάτων σε ολόκληρη την Κύπρο που παραμένει ένα ανεκπλήρωτο αίτημα που απαιτεί άμεση ικανοποίηση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.30.

Στα κατεχόμενα θα συγκεντρωθούν στο πάρκο Κουγιουλού και στις ελεύθερες περιοχές στην οδό Σαλαμίνος, κοντά στην είσοδο της τάφρου της Πύλης Αμμοχώστου.

Θα πορευθούν παράλληλα και γύρω στις 12:15 θα φτάσουν στις δύο πλευρές του οδοφράγματος που οδηγεί στην Πύλη Αμμοχώστου, όπου θ’ αφήσουν μπαλόνια στον αέρα.

Θα επιδώσουν επίσης σε εκπρόσωπο της ΟΥΝΦΙΚΥΠ κοινό έγγραφο, στο οποίο θα καταγράφονται τα αιτήματά τους προς τον ΓΓ του ΟΗΕ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy