Σήμερα η νέα σύνθεση της ΕΕΥ

Εκτός όσοι είχαν εμπλοκή σε συνδικαλιστικά

Ο Παναγιώτης Αντωνίου, ο οποίος είχε διατελέσει διευθυντής του γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας φαίνεται ότι θα είναι ο εκλεκτός του Νίκου Αναστασιάδη για τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΕΕΥ).

Ηδη όπως έχει ανακοινωθεί, σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα παραστεί στην τελετή διορισμού των μελών της Επιτροπής της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες  εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στη θέση του προέδρου θα διοριστεί ο κ. Αντωνίου, ο οποίος είχε προηγουμένως θητεία στο Προεδρικό, ενώ αργότερα διορίστηκε ως μέλος στην Επ. Δημόσιας Υπηρεσίας.

Ο Ν. Αναστασιάδης φέρεται να έχει καταλήξει και στα υπόλοιπα μέλη που θα απαρτίζουν την ΕΕΥ με το όνομα της πρώην βουλευτού του ΔΗΚΟ Αθηνάς Κυριακίδου να φιγουράρει ψηλά στη λίστα. Η κα Κυριακίδου, όπως είναι γνωστό, δεν διεκδίκησε βουλευτική θέση στις προηγούμενες εκλογές, ενώ είχε «πυροβολήσει» και την ηγεσία του κόμματός της στηρίζοντας τη γραμμή της κυβέρνησης ΔΗΣΥ, έτσι θεωρείται ότι «ξεπληρώνεται» η στήριξή της. Το όνομά της είχε ακουστεί και για πιθανή υπουργοποίηση σε περίπτωση ανασχηματισμού του νυν κυβερνητικού σχήματος.

Από πλευράς ΔΗΣΥ αν και αρχικά είχε ακουστεί το όνομα του εκπαιδευτικού Δημήτρη Μικελλίδη, πρώην πρόεδρου της ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορίας και της ΠΟΕΔ αυτό φαίνεται να έχει ανατραπεί  αφού σύμφωνα με νέες πληροφορίες ο Πρόεδρος θέλει να κρατήσει πρόσωπα που είχαν εμπλοκή στα συνδιακαλιστικά εκτός της νέας σύνθεσης της ΕΕΥ.

Δεν αποκλείεται επίσης στη νέα ΕΕΥ να διοριστεί και ακόμη ένας πρώην αξιωματούχος από πλευράς ΔΗΣΥ.

Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις, αφού και άλλα πρόσωπα που είτε ανήκουν στο κυβερνών κόμμα και έχουν σχέση με την εκπαίδευση είτε βρίσκονται στον κύκλο του Προεδρικού ανέμεναν διορισμό.

Ελένη Κωνσταντίνου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy