Σήμερα η πρώτη επίσημη ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ για προεδρικές εκλογές

Στην πρώτη επίσημη συνάντηση του ΓΓ του ΑΚΕΛ με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ ενόψει της αναζήτησης συνεργασιών για τις Προεδρικές του 2023, στρέφονται σήμερα τα βλέμματα.

Η συνάντηση των δύο αρχηγών έχει καθοριστεί για τις 10 π.μ.

Ενόψει της συνάντησης ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επανέλαβε προχθές ότι στόχος είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια προοδευτική αλλαγή του τόπου. Ο κ. Παπαδόπουλος δεν απέκλεισε να συζητηθούν σήμερα και τα κριτήρια που πρέπει να διαθέτει μια κοινή υποψηφιότητα.

Για τις προεδρικές εκλογές αντάλλαξαν χθες απόψεις οι πρόεδροι της ΕΔΕΚ και του ΔΗΣΥ, με τον κ. Σιζόπουλο να δηλώνει πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά τοποθέτηση από μέρους του κόμματός του, προτού ολοκληρώσουν τον εσωκομματικό τους διάλογο.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε ότι πιθανότατα η ΕΔΕΚ να λάβει τις τελικές της αποφάσεις το πρώτο 15θήμερο.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο εάν υπήρξε κρούση από το ΑΚΕΛ για συνάντηση και αν υπάρχουν κάποιες ενδείξεις, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε πως το κόμμα του δεν πρόκειται να αρνηθεί συνάντηση με κανένα κοινοβουλευτικό κόμμα και με κανέναν ενδιαφερόμενο υποψήφιο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι «ακροθιγώς μιλήσαμε και για τις προεδρικές εκλογές, με γνωστές τις θέσεις των δύο κομμάτων».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.