Σήμερα η μεγάλη πανσυνδικαλιστική κινητοποίηση υπεράσπισης της ΑΤΑ – Εργαζόμενοι ενωμένοι, στους δρόμους για την ΑΤΑ

  • Εργαζόμενοι ενωμένοι, στους δρόμους για την ΑΤΑ
  • Σήμερα τρίωρη στάση εργασίας – Διευθετήσεις για ουσιώδεις υπηρεσίες και σχολεία

Σε μαζικές κινητοποιήσεις κατέρχονται σήμερα οι εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, διατρανώνοντας την αποφασιστικότητά τους να υπερασπιστούν το θεσμό της ΑΤΑ και να διεκδικήσουν την πλήρη αποκατάσταση και καθολική απόδοσή της.

Οι διαδηλωτές σε όλη την Κύπρο αναμένεται να είναι αρκετές χιλιάδες, ενώ πολλοί από αυτούς θα μεταφερθούν μαζικά από τους χώρους δουλειάς, με λεωφορεία. Προς αυτόν το σκοπό, σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχουν ναυλωθεί αρκετές δεκάδες λεωφορεία σε όλες τις πόλεις.

Η πανσυνδικαλιστική τρίωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 12:00 μέχρι τις 15:00. Σημεία συνάντησης έχουν οριστεί σε κάθε επαρχία. Ακολούθως θα παρθούν αποφάσεις για κλιμάκωση του αγώνα.

Στον αγώνα αυτό ενώνουν τη δύναμή τους οι Οργανώσεις ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΔΕΟΚ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, ΣΑΚ, ΣΥΠΥΚ, ΠΟΑΣΟ, ΠΑΣΥΚΙ, ΕΣΚ. Εγκύκλιο προς τα μέλη της έστειλε σήμερα και η ΠΑΣΥΔΥ. Οι οργανώσεις επαναλαμβάνουν την ομόφωνη θέση τους για πλήρη αποκατάσταση της ΑΤΑ και απόδοσή της στη βάση της φιλοσοφίας της, και ότι η καταβολή της ΑΤΑ μόνο στο 50% δεν θεωρείται ικανοποιητική.

Επίσης, εκφράζουν την κοινή θέση ότι επιβάλλεται η πλήρης καταβολή της Α.Τ.Α. και επέκτασή της για όλους και όλες, ενώ απορρίπτουν κάθε προσπάθεια κατάργησης ή αλλοίωσης της φιλοσοφίας της.

Εν τω μεταξύ, κάποιοι από τους εργοδότες που δεν έδιναν ΑΤΑ τα προηγούμενα χρόνια, φαίνεται ότι αποφάσισαν να δώσουν φέτος το 50%, ένεκα των τεράστιων αυξήσεων και ενδεχομένως λόγω του γεγονότος ότι έχουν αντιληφθεί πως ο κόσμος βρίσκεται σε αναβρασμό. Σημειώνεται ότι στις ουσιώδεις υπηρεσίες θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για αποφυγή ταλαιπωρίας του κοινού.

Τα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές/μαθήτριες θα είναι στα δημοτικά σχολεία στις 11:30 για την εκτέλεση των δρομολογίων επιστροφής.

Κατά τη διάρκεια των μέτρων δεν θα εκτελεστούν οποιαδήποτε δρομολόγια μεταξύ των ωρών 12:00-15:00.

Με τη λήξη των μέτρων, οι προκαθορισμένες διαδρομές που αφορούν τη μεταφορά μαθητών/ ριών, όπως Προαιρετικά και Ενιαία Ολοήμερα Σχολεία, θα εκτελούνται κανονικά.

Εν τω μεταξύ, από τη στάση εργασίας θα επηρεαστούν συνολικά 22 πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη ενημερώσει τους επιβάτες για τις νέες ώρες αναχώρησης των πτήσεων.

Στην ιστοσελίδα της Hermes (hermesairports. com) υπάρχουν αναρτημένες οι νέες ώρες πτήσεων, ενώ το πτητικό πρόγραμμα είναι επικαιροποιημένο. Επίσης, ορισμένες πτήσεις που είναι πολύ κοντά στην αρχή και το τέλος της απεργίας, πιθανόν να έχουν κάποιου είδους καθυστέρηση.

Στη Λευκωσία η συγκέντρωση θα γίνει στις 13:00 στο προαύλιο του Υπουργείου Οικονομικών και θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στη Λεμεσό η συγκέντρωση θα γίνει στις 13:00 στο Διοικητήριο.

Στη Λάρνακα η συγκέντρωση θα γίνει 13:00 στην Επαρχιακή Διοίκηση.

Στο Παραλίμνι η συγκέντρωση θα γίνει στις 13:00 στο Επαρχιακό Γραφείο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στην Πάφο η συγκέντρωση θα γίνει στις 13:00 στην Επαρχιακή Διοίκηση.

Γιάννης Κακαρής

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.