Σήμερα οι ανακοινώσεις: Ολική ανατροπή ή μερικό ξεκλείδωμα με αυστηροποίηση των μέτρων;

Συνεδριάζει στις 9.30 εκτάκτως το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για την λήψη τελικών αποφάσεων σε σχέση με πιθανές νέες χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου θα ανακοινώσει στις 11.30 πμ ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Οι αποφάσεις για πιθανές νέες χαλαρώσεις, που συζητήθηκαν και κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού της περασμένης Τετάρτης, μεταφέρθηκαν για σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών αλλά και τον αυξημένο αριθμό των νοσηλευομένων με Covid 19.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τι θα προσμετρήσει στη λήψη της όποιας απόφασης καθώς επείγει η επανεκκίνηση της οικονομίας από τη μια ενώ από την άλλη όλα αναμένεται να κριθούν από τις αντοχές του συστήματος υγείας, το οποίο φαίνεται να βρίσκεται στα όρια του και πάλι.

Αυξημένο είναι το ενδεχόμενο τα παρόντα μέτρα να παραταθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Την Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται συνολικά 185 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 36 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ. Από τους 36 ασθενείς που είναι κρίσιμα, οι 16 είναι διασωληνωμένοι, οι τέσσερις νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 16 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 70 ασθενείς, στο ΓΝ Λευκωσίας 47, στο ΓΝ Λεμεσού 63 και στο Μακάρειο Νοσοκομείο 5 ασθενείς.

Η αύξηση των περιστατικών καταδεικνύεται και από το γεγονός ότι μέσα σε δέκα ημέρες έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των νοσηλευομένων με Covid 19, σε σχέση με τους ασθενείς που νοσηλεύονταν τέλη Φεβρουαρίου, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), Χαράλαμπος Χαριλάου.

Εξάλλου, τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό, Κωνσταντίνος Φελλάς, Κωνσταντίνος Τσιούτης, Γιώργος Νικολόπουλος και Κώστας Κωνσταντίνου, θα παραθέσουν στη 1.30 μμ συνέντευξη Τύπου, όπου θα γίνει σύντομη παρουσίαση της εθνικής αναφοράς.

Χθες σημειώθηκε ένας θάνατος από κορωνοϊό και εντοπίστηκαν 431 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 38 χιλιάδες 496.

Την ίδια στιγμή αυξήθηκε στους 185 ο αριθμός των νοσηλευομένων με κοβιτ στα νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα χθες απεβίωσε από κορωνοϊό στο νοσοκομείο Λεμεσού γυναίκα, ηλικίας 81 ετών, με υποκείμενα νοσήματα,

ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 236.

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 79 έτη.

Στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 185 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 36 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

Από τους 36 ασθενείς που είναι κρίσιμα, οι 16 είναι διασωληνωμένοι, οι τέσσερις νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 16 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 70 ασθενείς, στο ΓΝ Λευκωσίας 47, στο ΓΝ Λεμεσού 63 και στο Μακάρειο Νοσοκομείο 5 ασθενείς.

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.