Σήμερα στην Επιτροπή Παιδείας οι τροποποιήσεις του ΥΠΠΑΝ για τα τετράμηνα

Τετράμηνα: Αντί να λυθούν προβλήματα, θα προστεθούν και άλλα

 

Eπιπρόσθετα προβλήματα εκτιμά η ΟΕΛΜΕΚ ότι θα προσθέσουν οι αλλαγές που προωθούνται από το Υπουργείο Παιδείας σε σχέση με τις εξετάσεις τετραμήνων και θα συζητηθούν σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Συγκεκριμένα, η ΟΕΛΜΕΚ δηλώνει ότι για το σχέδιο τροποποιητικών κανονισμών δεν έγινε καμία διαβούλευση με τους άμεσα εμπλεκόμενους και εκφράζει την άποψη ότι όχι μόνο δεν λύνει τα προβλήματα που παρουσιάζει η διεξαγωγή των εξετάσεων τετραμήνων, αλλά αντίθετα προσθέτει και κάποια πρόσθετα. Η ΟΛΤΕΚ, από την πλευρά της, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ότι αυτό που θα εισηγηθεί είναι στα εξεταζόμενα μαθήματα για την πρακτική κατεύθυνση της Τεχνικής, να αυξηθούν τα τεχνολογικά μαθήματα που εξετάζονται, δηλαδή να εξετάζονται τα Νέα Ελληνικά και δύο μαθήματα τεχνολογικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι παρ’ όλο που το νέο νομοσχέδιο το πήρανε πολύ πρόσφατα μέσω της Επιτροπής Παιδείας, δεν είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν εκ των προτέρων σε τροποποιήσεις που το Υπουργείο είχε την πρόθεση να καταθέσει και παρ’ όλο που είχαν δύο ενημερωτικές συναντήσεις με τον υπουργό, μετά από δική του πρόσκληση, εντούτοις δεν είχαν τις δικές του τροποποιήσεις.

«Εμείς, όπως το έχουμε δει σε συνεδρία μας την Παρασκευή, θεωρούμε ότι οι τροποποιήσεις δεν είναι αυτές, οι οποίες θεωρούμε ότι θα βοηθούσαν τη βελτίωση του θεσμού. Καταρχήν, να πούμε ότι δεν γίνεται καμία αναφορά, καμία τροποποίηση όσον αφορά τη Γ’ Λυκείου και Τεχνική Σχολή, που ήταν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματά μας κατά τη διάρκεια της εφαρμογής των τετραμήνων», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο κ. Διονυσίου, «δεν μπορούμε να δεχτούμε και να συνεχίζει η κατάσταση με τρεις εξετάσεις μέσα σε διάστημα πέντε μηνών για τους τελειόφοιτους μαθητές».

«Αυτό είναι πάρα πολλά εξουθενωτικό. Θεωρούμε, επίσης, ότι η μείωση των μαθημάτων, τα εξεταζόμενα μαθήματα για την Α’ και Β’ Λυκείου από 4 σε 3 θεωρούμε ότι δεν θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό», ανέφερε.

Ο νέος πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι είχαν απευθυνθεί στον Υπουργό Παιδείας από τα τέλη Μαρτίου ως ΟΕΛΜΕΚ, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων και η ΠΣΕΜ, ζητώντας διάλογο για το θέμα της αξιολόγησης των μαθητών, η οποία δεν βρήκε ανταπόκριση, ενώ θα υπήρχε πάρα πολύ χρόνος για συζήτηση του θέματος και εξεύρεση λύσεων μέχρι τώρα.

 

 

Δεν έγινε διαβούλευση
Χωρίς διαβούλευση προωθούνται οι αλλαγές για τα τετράμηνα, αναφέρουν εκπαιδευτικές οργανώσεις και γονείς. Ο πρόεδρος των οργανωμένων γονέων Μέσης, Χ. Διονυσίου, αναφέρει πως «οι τροποποιήσεις δεν είναι αυτές, οι οποίες θεωρούμε ότι θα βοηθούσαν τη βελτίωση του θεσμού. Καταρχήν, να πούμε ότι δεν γίνεται καμία αναφορά, καμία τροποποίηση όσον αφορά τη Γ’ Λυκείου και Τεχνική Σχολή, που ήταν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy