Σήμερα η συζήτηση της πρότασης του ΑΚΕΛ για τα τετράμηνα

Δίαυλο επικοινωνίας με τα κόμματα θέλει να κρατήσει η Υπουργός Παιδείας – Γ.Γ. ΑΚΕΛ: Παιδεία που να κάνει τα παιδιά ευτυχισμένα

 

«Το ΑΚΕΛ πάντοτε είναι δημιουργικό, ειδικά για τα ζητήματα Παιδείας και έχω ενημερώσει την κα Μιχαηλίδου ότι εμείς πάντοτε με δημιουργικό και εποικοδομητικό τρόπο θα συζητούμε τα ζητήματα», δήλωσε ο Στέφανος Στεφάνου μετά από συνάντηση που είχε χθες στα γραφεία του ΑΚΕΛ με την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου.

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ σημείωσε ότι διαβεβαίωσε την υπουργό ότι η πόρτα του ΑΚΕΛ θα είναι πάντοτε ανοικτή στο Υπουργείο Παιδείας και την υπουργό, για να συζητήσουμε ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με την Παιδεία μας. Χαρακτηρίζοντας ως πολύ εποικοδομητική τη συζήτηση που είχαν, ο Στ. Στεφάνου είπε ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχουμε ένα σύστημα Παιδείας, το οποίο πρώτα απ’ όλα φροντίζει να κάνει τα παιδιά ευτυχισμένα και ευτυχισμένο παιδί σημαίνει ότι χαίρεται τη ζωή, θέλει να δημιουργήσει και με αυτό τον τρόπο απελευθερώνει τα ταλέντα του, τις δυνατότητές του για να πάει μπροστά». Σημείωσε επίσης ότι είναι πολύ σημαντικό στα ζητήματα της Παιδείας να εφαρμόζονται παιδαγωγικές μέθοδοι και πολιτικές και γι’ αυτό υπάρχει τεράστια εμπειρία διεθνώς. Πρόσθεσε επίσης ότι η κα Μιχαηλίδου έχει να διαχειριστεί πολλά και σημαντικά ζητήματα και κάποια είναι και πιεστικά, όπως είναι το θέμα των εξετάσεων των τετραμήνων, το οποίο επίσης συζήτησαν.

Η Υπουργός Παιδείας είχε επίσης συνάντηση με την πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, η οποία δήλωσε ότι «χρειάζεται να αλλάξει η εικόνα, αλλά και ουσιαστικές πτυχές διαχείρισης των ζητημάτων της εκπαίδευσης, γιατί θέλουμε να έχουμε ένα ποιοτικότερο σύστημα παροχής εκπαίδευσης προς όφελος του μαθητή», ανέφερε η κα Δημητρίου.

Από την πλευρά της η υπουργός είπε ότι «προχωράμε σε ένα μαθητοκεντρικό κλίμα, στη βάση παιδαγωγικών προτεραιοτήτων τις οποίες προτάσσουμε, έτσι ώστε να αναβαθμίσουμε πραγματικά το εκπαιδευτικό μας σύστημα». Χαρακτήρισε επίσης σημαντικό να υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας με τα κόμματα, προς όφελος της Παιδείας και του τόπου.

 

 

Σήμερα η συζήτηση της πρότασης του ΑΚΕΛ για τα τετράμηνα
Ξεκινάει σήμερα στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής η συζήτηση επί της αρχής της πρότασης νόμου βουλευτών του ΑΚΕΛ για κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων. Η πρόταση νόμου προβλέπει ότι «στο τέλος του α’ τετραμήνου της σχολικής χρονιάς δεν θα πραγματοποιούνται προαγωγικές εξετάσεις και, όπου αυτές προβλέπονται, καταργούνται». Προβλέπει επίσης ότι «οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις θα πραγματοποιούνται στο τέλος του β’ τετραμήνου της σχολικής χρονιάς». Σκοπός της πρότασης νόμου είναι η τροποποίηση του περί Κοινοτικών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Νόμου, ώστε να καταργηθούν οι ενδιάμεσες εξετάσεις στο τέλος του α’ τετραμήνου στα δημόσια σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης.
Στο μεταξύ, σε υπόμνημα της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Δέσπως Μιχαηλίδου, ενόψει της σημερινής συνεδρίας, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο θεσμός των εξετάσεων ανά τετράμηνο, όπως εφαρμόζεται, παρουσιάζει προβλήματα.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy