Σήμερα η τελική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου – Εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο του lockdown

Στη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, στις 11:30 το πρωί, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού, με το ενδεχόμενο του lockdown να εξετάζεται πλέον σοβαρά, μετά τη ραγδαία επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας και την επιβάρυνση στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Οι τελικές αποφάσεις προγραμματίζονταν να ανακοινωθούν χθες το πρωί, όμως επειδή προγραμματίστηκε σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τα μέλη της επιδημιολογικής επιτροπής, οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν σήμερα.

Στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργός Υγείας ενημέρωσε για την επιδημιολογική κατάσταση και την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεικτών παρουσιάζοντας την πρόταση της επιδημιολογικής ομάδας για επέκταση των υφιστάμενων μέτρων μέχρι τις 15 Μαΐου με μικρές διαφοροποιήσεις για τον εκκλησιασμό ενόψει Πάσχα. Επιπλέον, προτάθηκε η παράταση μίας εβδομάδας στις διακοπές των μαθητών. Σημειώνεται ότι οι προτάσεις της επιδημιολογικής ομάδας δεν άλλαξαν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει και τους πολιτικούς αρχηγούς για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα κατά τη διάρκεια του σημερινού Εθνικού Συμβουλίου.

ΓΓ ΑΚΕΛ: Εκτός ελέγχου η κατάσταση

Η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο του Υπουργείου Υγείας όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Ο Άντρος Κυπριανού σε χθεσινές δηλώσεις του, στο πλαίσιο επίσκεψης στο Λαϊκό Δίκτυο Αλληλεγγύης, σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει με πιο γοργούς ρυθμούς ο εμβολιασμός. Αναρωτήθηκε γιατί αφού επιτρέπεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση η εξασφάλιση εμβολίων από άλλες πηγές, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν το πράττει. Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ δεν δέχεται το επιχείρημα ότι η Κύπρος βρίσκεται στις πρώτες χώρες όσον αφορά τον εμβολιασμό, λέγοντας ότι «αντιθέτως τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι είναι αρκετά πίσω», για να προσθέσει πως άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Μάλτα και η Δανία, έχουν καλύψει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού τους.

Εξέφρασε την ανησυχία του για την επιδείνωση της κατάστασης, λέγοντας ακόμη ότι χρειάζεται πιστή τήρηση των πρωτοκόλλων και καλώντας παράλληλα τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναθροίσεις τους ενόψει του Πάσχα, ώστε να προστατέψει ο ένας τον άλλο.

Ειρηναίος Πίττας

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.