Σήμερα το Παγκύπριο Συνέδριο της ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ

Πραγματοποιείται στις 9 το πρωί το Παγκύπριο Συνέδριο της ΣΗΔΗΚΕΚ -ΠΕΟ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος 100 περίπου αντιπρόσωποι απ’ όλη την Κύπρο.

Το συνέδριο διεξάγεται σε μια περίοδο που ήδη έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες για τα πρακτικά ζητήματα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που τα πλείστα αφορούν το κεφάλαιο των εργαζομένων.

Επίσης το συνέδριο θα ασχοληθεί με το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων βασικών υπηρεσιών των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, καθώς και με τους ενιαίους όρους εργοδότησης των εργαζομένων που θα εργοδοτούνται στη νέα μορφή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Άλλα θέματα που το συνέδριο θα ασχοληθεί είναι η συνεχιζόμενη παγοποίηση νέων προσλήψεων με την απαίτηση να εφαρμοστεί η συμφωνία μεταξύ υπουργού οικονομικών και συντεχνιών ,καθώς και η εξεύρεση λύσης στα σοβαρότατα αναλογιστικά ελλείμματα των ταμείων συντάξεων των Δήμων.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν χαιρετισμό η Γενική Γραμματέας της ΠΕΟ, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, ο πρόεδρος της Ένωσης Δήμων και της Ένωσης Κοινοτήτων, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ελλάδας καθώς και οι Τουρκοκυπριακές Συντεχνίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση BES και DEVIS.

Θα παραβρεθεί επίσης αριθμός Δημάρχων και Συμβούλων και Κοινοτάρχες.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.